Hacka lökarna och morötterna och stek tills löken blir glansig, lägg sedan över dem i grytan. Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Lägg i buljongtärningen, tomatpuré, rödvin och ev lagerbladet och rör ihop till en sky. Salta och peppra steken och stek på den runt om så den får en jämnt brun stekyta
Häll på rödvinet på oliverna. Genomfukta lergrytan ca 20 minuter nedsänkt i vatten. Värm upp ugnen till 250° och stek kycklingen i ca 1½ timme. 1-2 dl rödvin
se, recept, så beskriver han att man gör detta i lergryta. Jag gjorde som vanlig tjälknöl, dvs lade den djupfrysta steken i en form, in i ugn på 75-80 gr värme, fick gå över natten. När steken gått över natt eller ca 8 h - tag ut och lägg i rimlag. 1½ kg lammstek med ben(fryst). 1 dl rödvin. 1 dl rödvinsglögg (går att ersätta med vanligt vin)