Här kommer det utlovade recept på sillen jag gjorde till jul. Om man för tillfället har tröttnat på sill så kommer det ju både påsk, midsommar och fler jular
Idag blir det recept på härlig sommarmat i form av denna goda aubergine"sill" i krämig senapssås. I påskas käkade jag och maken aubergine"sill" för första gången (se det receptet här)
Flå skinnet av sillfiléerna och lägg dem över natten i lag 1. Lägg de avrunna sillfiléerna i en glasburk och varva dem med lag 2. 1 kg sillfilé. 2 msk stark skånsk senap
Smaka av efter halva tiden om Du vill ha en starkaresill, det är en smaksak. Svensk Midsommarmat Inlagd sill i olika former hör ju verkligen till i vårt traditionella firande av Midsommar
Jag har kört den starka varianten ett par år nu och hållbarheten är kanske bättre. Detta är kanske viktigt för sill och annat bakteriekänsligt men för gurka borde den svagare blandningen kunna räcka
Låt chutneyn svalna och servera till grillat kött, fisk eller starka ostar. Passar till både grillat kött och fisk, även kall, kanske till sill och potatis
Får man inte tag på polska eller tyska korven, kan Scans bratwurst eller annan stark korv användas. Det är likadant med ryska piroger, sill på japanskt vis eller fisk på grekiskt vis
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår