Senapssillen, den första sillen jag lärde mig äta och den som passar mig bäst i smaken. Blanda samman dillen, senapen, honungen och cremé fraichen i en bunke
Flå skinnet av sillfiléerna och lägg dem över natten i lag 1. Lägg de avrunna sillfiléerna i en glasburk och varva dem med lag 2. 1 kg sillfilé. 1 dl söt svensk senap. 2 msk stark skånsk senap. 2 msk fransk senap
Blanda till senapssåsen/lagen. Ett litet tips på "sill" för oss som äter icke-animaliskt + alla som bara vill prova ett gröt alternativ på midsommarbuffén
Blanda till senapssåsen/lagen. Ett litet tips på "sill" för oss som äter icke-animaliskt + alla som bara vill prova ett gröt alternativ på midsommarbuffén
Låt chutneyn svalna och servera till grillat kött, fisk eller starka ostar. Blanda i örterna och senapen i crème fraiche-blandningen och pressa i vitlöken
Låt senapssillen mogna i kylen över natten och servera tillsammans med ägg och bröd. Senapssås Blanda alla ingredienserna till såsen och vispa kraftigt