Stark sås från mexico recept

När vi smakade på en bit av texmex-himlen

Jag brukar aldrig använda handskar när jag hackar chili, men det kan vara ett bra tips eller var försiktiga när ni hackar de färska frukterna, särskilt de starkare sorterna
Pollo en nogada ( Kycling med valnötsås)

Pollo en nogada ( Kycling med valnötsås)

Ta upp kycklingfiléerna från buljongen, lägg upp. Under tiden kycklingen kokar gör vi såsen. Blir såsen för tjock, späd med mer grädde, blir denför lös lägglite mer ost i
"Chili rojo y verde"-experiment

"Chili rojo y verde"-experiment

Färdigt när du har den konsistens du vill ha på såsen och när köttet är mört. Deglacera grytan med lite öl, ungefär en tredjedel av burken, vispa ur grytan så att du får upp alla smaker från botten, tillsätt buljongtärningarna, de mixade grönsakerna, köttet med alla saft som runnit ur och resten av ölburken

Min dag i Stockholm

), sen var jag till hans mamma och lånade en sprits för jag tänkte göra plankstek ikväll med torskrygg och vitt vin sås, mums
Fläskfilé med kaffearom från Guasmole

Fläskfilé med kaffearom från Guasmole

fläskfilébitarna på stark värme, så de får vacker. Ta upp filéerna frånsåsen som silas och serveras. Häll såsen över filébitarna och sätt in i ugnen
Chilipeppar - info

Chilipeppar - info

Består av en stark chili från Tientsin i Kina som krossas och blandasmed en mild chili. Pasta, pizza, soppor,såser, marinader, grytor, räkor m m

Strandliv, matbrist & gatukäk i Nicaragua

Starkasåser. I korta drag flytt från Brasilien norrut, till Nicaragua. Och Mexico förstås. Avsked från G och banankullen och alla djuren och Atlanten och de andra som jag vinkar till varje dag från min cykel