Den innehåller en massa goda spännande smaker, som chili (men den blir inte stark. Jag tycker verkligen att ni ska testa denna här underbara grytan, invig hösten med den och bokmärk den så att ni kan njuta av den flera gånger under hösten
Den innehåller en massa goda spännande smaker, som chili (men den blir inte stark. Jag tycker verkligen att ni ska testa denna här underbara grytan, invig hösten med den och bokmärk den så att ni kan njuta av den flera gånger under hösten
För att få riktigt slät konsistens mixa nötterna i en stark blender i ett par minuter. I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Ensam är stark funkar inte här, här är det tre, eller snarare ännu fler musketörer som gäller. Om jag inte har helt fel är mole, dvs choklad i maten, mexikanskt
Undertiden som vi julpyntade så fixade vår Crockpot middagen som gick lite åt Tex-Mex hållet ikväll, man kan nästan säga att vi käkat en mexikansk variant av kalops
För en mer mexikansk variant kan man också tillsätta bruna bönor som fått stå och svälla i ett dygn. Stek dessa i en gryta på medelvärme, i en klick smör
Jag brukar aldrig använda handskar när jag hackar chili, men det kan vara ett bra tips eller var försiktiga när ni hackar de färska frukterna, särskilt de starkare sorterna
Det viktiga med mycket av mexikansk matlagning är rostningen av ingredienserna, det gör det pilligare men du får ut så otroligt mycket mer smak, detta är slow food, detta är avslappning och skapande, använd en lördag så att du kan ta riktigt god tid på dig
Väldigt enkelt, smakrikt och starkt. Och kom ihåg att använda en najs gryta. Det är iprincip bara slänga ner hela kittet i grytan efter att köttfärsen stekts, och sen låta det puttra till önskat konsistens