Bara för att något är kryddigt behöver det inte bli starkt. En återkommande ”vardagsfavorit” för mig är en riktigt kryddstarkgryta på röda linser, tomater och kokosmjölk
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Mustiga grytor, värmande soppor och kryddiga teer. Den här grytan med belugalinser och en mängd med grönsaker är underbart värmande efter en dag i den kyliga höstluften
Eftersom vi har en liten grabb här hemma som inte gillar stark mat så fegar jag lite med chilin, men för dig som gillar stark mat går det bra att öka mängden sambal oelek eller byta ut det emot en färsk chili som du fräser tillsammans med kryddorna
Jag kan säga att köttet blir galet mört och fint i en Crock Pot, rekommenderas starkt. Jag bryner alltid köttet innan jag lägger det i stengodsgrytan, men man behöver det inte
Sirocco är med andra ord det perfekta namnet för att beskriva maten med starka rötter i mellanöstern som vi allt oftare lyckligtvis ser och njuter av här i väst
Denna gryta ska vara ganska stark […]. Vindaloo är en het och kryddig indisk gryta med mycket smaker. Sen får grytan gärna puttra några timmar på spisen