Krydda den så som ni önskar – mild, mellan eller stark. Vad jag lyckats lista ut skall det indiska namnet på den här raringen vara – Palak dal shorva – men vi kallar den mest indisklinsgryta…
Denna söndag så imåroviserade jag en (stark) gryta gjord på märgpipa från uppländsk kalv. Den är dock väldigt stark så ni får själva reglera styrkan med mängden chili
Starkt paprikapulverFräs kokta potatisklyftor snabbt i olivolja på hög värme tills de får lite färg. Idag gick jag lös på en vegetarisk gryta med indiska smaker
beroende på hur stark du vill ha grytan. Min indiskalinsgryta med spenat och sötpotatis. ”När man gör lins- eller böngryta från grunden får man en berikande och hjärtevärmande rätt som kan bjudas på till fest
½ tsk curry extra stark. Det är riktigt härligt att stå och röra i en gryta med så mycket goda dofter. Jag uppdaterar mitt gamla recept på het och krämig indisk kycklingsoppa på mitt vis , nu utan buljongtärning (alltså ingen glutamat)
Indiska smaker går alltid hem, de brukar vara mustiga, heta, söta och sura på en och samma gång. Ingredienser till en stor gryta för 4-6 personer. 1 nypa chiliflagor (ta mer om du gillar starkt). 1 nypa chiliflagor (ta mer om du gillar starkt)
Härligt smakrik med indiska smaker, utan att bli stark på något sätt. Jag älskar rätter där man får fram mycket smak utan att det för den skull blir stark mat
-)Igår blev det stark mat eller kryddig mat ska vi nog säga. Jag hittade ett recept inne på Anna Skippers hemsida på en indiskkycklinggryta som verkade väldigt god