Stark gryta recept

8 Spara

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

I samma gryta fräs lök, vitlöksklyftor och morotsslantar, palsternacksslantar , salta peppra. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. I en stor gryta med olja bryn köttet i medelvärme kan vara så att du måste göra det i omgångar, beroende på storleken i ca 5 minuter tills de får jämn färg
8 Spara

Mustig gryta

Det blev lite stark kan man säga. Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
7 Spara

Chili con carne på högrev

Bryn bitarna i smör och tillsätt dem i en gryta med kokande vatten. Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, låt köttet sjuda ca 1 timme. 1-2 msk chili, röd finhackad (ta den mindre mängden om du inte vill ha soppan så stark)
Sökförslag och sidor