Stark gryta vin recept

Idag blir det stark Kreolsk gryta!

Idag blir det stark Kreolsk gryta!

Nu är det bara att sätta sig ner och njuta av ett glas vin och kolla om det är något bra på tv. Idag kommer det som vanligt ett recept, det blev en Kreolsk grytastark men väldigt god
Mustig gryta

Mustig gryta

Det blev lite stark kan man säga. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
Harrira – marockansk soppa blev gryta

Harrira – marockansk soppa blev gryta

½ tsk starkt paprikapulver (kan man hoppa över om det inte finns hemma). Gör en gryta av den, såklart. ½ tsk starkt paprikapulver
Gryta med kött och korv

Gryta med kött och korv

stark korv, t ex kabanoss. ca 2 dl vatten eller rött vin. Lägg i köttet och tomatpuré i grytan med grönsakerna, pudra över 1-2 msk vetemjöl. Späd med ca 2 dl vatten eller rött vin. ca 2 dl vatten eller rött vin
Extremt stark chili

Extremt stark chili

Fräs tomatpuré, vitlök, chilipulver och spiskummin i olivolja i en stor järngryta. Lägg i kött, bacon, chili, Habanero, fikon, jalapeño, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander
Damma av grytan!

Damma av grytan!

Torsk, lax och scampiFonduetipsBuljongen görs extra stark och smaksätts med en skvätt rött vin till kött eller vitt vin/sherry till fisk
Tupp i vin

Tupp i vin

Bryn fågelbitarna, några i taget, i en del av fettet på inte alltför stark värme. Jag har bara ett litet förslag, om man ska bjuda på Coq au vin eller använda grytan som fotomodell KAN det vara ett tips att tillsätta någon tesked mörk soya
Bästa julskinka är kokt i vitt vin

Bästa julskinka är kokt i vitt vin

Stoppa den i en gryta tillsammans med vitt torrt vin. Lägg den i en stor gryta. Den bästa skinkan är nämligen kokt i vin
Coq au vin

Coq au vin

Bryn fågelbitarna, några i taget, i en del av fettet på inte alltför stark värme. Lägg över dem i en rymlig gryta
Vegansk Irländsk Gryta med Colcannon på St Patricks Day!

Vegansk Irländsk Gryta med Colcannon på St Patricks Day!

De är bägge uppenbart rotade i en stark bonde och ”man tager vad man haver” kultur med mycket potatis, kål, grytor och olika matlagningstekniker som uppenbarligen uppfanns ur behovet av att dryga ut lite kött med mycket grönsaksslattar och redda grytor
Kyckling med chorizo och rött vin

Kyckling med chorizo och rött vin

Jag hade tyvärr ingen egen men jag hittade en bra stark variant (picante) som blev väldigt bra. Värm en gryta med olivolja
Lammgryta a la Hakadal, en gryta med internationell prägel.

Lammgryta a la Hakadal, en gryta med internationell prägel.

Bryn rotsakerna/grönsakerna först i en tillräckligt stor gryta, lyft dem upp och låt vila. Stek choritzokorven tills den fått vacker stekyta, lyft upp den ur grytan och fortsätt med att steka lammköttet tills det fått en vacker färg, lägg till sist i tomatpuren och alla örterna samt ramslökspastan
Coq Au Vin á la Karoline Nordefors

Coq Au Vin á la Karoline Nordefors

Bryn fågelbitarna, några i taget, i en del av fettet på inte alltför stark värme. Lägg över dem i en rymlig gryta, ej oemaljerad järngryta då syran från vinet löser ut järn som missfärgar rätten
Risotto a'la Jamie

Risotto a'la Jamie

), det blev grillat med en smarrig thaiinspirerad sallad och en lite starkare sås. Värm buljongen i en annan gryta