Igår bestämde vi oss för att testa gör chips av zucchini. Låter kanske inte så roligt, men bilderna på Pinterest så lovande ut och i recept och kommentarer lovades krispiga chips
Lite flingsalt på och de kan nästan ersätta mina älskade chips. Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Under våren kompletteras basinnehållet med sparris och färskpotatis, på sommaren dyker det upp paprika, sommarlök, majs och squash och under hösten fylls kylen med kantareller, rödbetor och palsternacka
Jag testade LCHF-klubbens pizzamix som gav en bakplåtsstor pizza som toppades med squash och rödlök. Många av oss vet också hur svårt det är att bara ta ett par godisbitar ur den där skålen eller bara ett par chips ur påsen
Till huvudrätt åt vi perfekt grillat kött (striploin) med grillad majs, squash, klyftpotatis, hemodlad sallad (okej, bara salladen och sockerärtorna men det låter ju fint) och såser
Grönkålschips. Spri ut bladen jämnt över plåten och grilla dem i 15-20 minuter så de blir som krispiga chips. 5 liten grön squash1 liten gul lök1 liten rödlök1 kruka basilikaoljacitrongrov svartpeppar. (om man vill 1 pressad vitlöksklyfta)Tärna tomaterna, squashen och gurka. 5 liten grön squash
Valfria rotfrukter såsom palsternacka, morot, rödbeta eller kanske squash. Dessa chips är så goda att du kan dekorera sallader på lördagen om det blir något över…