Spaghetti med musslor vitlök persilja vitt vin recept

Spaghetti con le cozze

Spaghetti con le cozze

Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar
Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Färska små hjärtmusslor, vongole på italienska, som ångas i vittvinmed olivolja och vitlök och blandas med nykokt pasta med det rätta al dente-bettet
Pilgrimsmusslor med pasta, chili och persilja

Pilgrimsmusslor med pasta, chili och persilja

Säljs under namnet spaghetti i ICAs eget sortiment av färsk pasta. Nästa gång börjar jag medpilgrimsmusslorna och lägger i vitlök och chili strax före vinet
Spagetti med musslor

Spagetti med musslor

Lägg musslorna i en kastrull med vatten, vin, persiljestjälkar, vitlöksklyftor och peppar. Värm olivoljan i en stor kastrull/stekpanna och fräs vitlök och peperoncino tills vitlöken fått lite färg
Pasta vongole

Pasta vongole

Blanda försiktigt musslornamed pastan. Servera med gott bröd. Eller borsta och skölj hjärt- och blåmusslor
Blåmusselpasta

Blåmusselpasta

Koka spaghettin nästan klar, häll sedan av den och blanda den med såsen, vårlöken och persiljan, smaka av och blanda sedan i musslorna och häll sedan upp allt på ett stort fat, riv över rikligt med parmesan och en skvätt olja
Pasta al bianco med skaldjur

Pasta al bianco med skaldjur

Lägg musslorna i saltat vatten i en timme eller två för att få dem att släppa allt sand. Stek lök och vitlök i ett par matskedar olivolja i en stekpanna med höga kanter
Frutti de Mare

Frutti de Mare

Häll av vattnet och blanda spaghettinmed såsen. Släng även de musslor som är mycket tyngre än de andra, de är antagligen bara fyllda med sand och lera
Pasta med blåmusslor

Pasta med blåmusslor

Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja, de skall inte få färg utan bara mjukna. Hacka persilja och strö över vid servering
Fredagsmys - pasta med blåmusslor

Fredagsmys - pasta med blåmusslor

Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja, de skall inte få färg utan bara mjukna. Hacka persilja och strö över vid servering
Hjärtmusslor med linguine

Hjärtmusslor med linguine

Man kan äta dem som de är som förrätt eller som här blandad med pasta såsom linguine eller spaghetti