Spaghetti med blåmusslor vitt vin och persilja recept

Spaghetti med blåmusslor, vitt vin och persilja

Spaghetti med blåmusslor, vitt vin och persilja

Häll på vinetoch låt koka upp. Rensa och tvätta musslorna och kasta de som inte är hela och stängda. Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills alla musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop 2 minuter och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. 1 kg färska blåmusslor
Pasta med blåmusslor

Pasta med blåmusslor

Hacka persiljaoch strö över vid servering. Smaka av med salt och peppar. Här har jag skalat bort skaldjuren och bara använt mig av blåmusslor, det blir otroligt gott
Fredagsmys - pasta med blåmusslor

Fredagsmys - pasta med blåmusslor

Dagens middagstips, tomatsås medvittvinochblåmusslor. Hacka persiljaoch strö över vid servering. Årets första vecka har gått med en rasande fart, vi har varit supereffektiva och fått en massa bra gjort
Pasta vongole

Pasta vongole

Blanda försiktigt musslorna med pastan. Eller borsta och skölj hjärt- ochblåmusslor. hjärt- eller blåmusslor
Pasta al bianco med skaldjur

Pasta al bianco med skaldjur

Tillsätt vinetoch låt koka tills grönsakerna mjuknat. Blanda i persiljan, en matsked smör och smaka av med salt
Frutti de Mare

Frutti de Mare

Häll av vattnet och blanda spaghettinmed såsen. Släng även de musslor som är mycket tyngre än de andra, de är antagligen bara fyllda med sand och lera
Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Spaghetti con i muscoli. Då är tramezzini godare, små trekantsmackor som förvisso görs med intetsägande vitt formbröd men som brukar ha supersmarriga fyllningar, till exempel inlagd svamp, kronärtsskocka och cotto, färskost eller tonfiskröra och kalkon
Spagetti med musslor

Spagetti med musslor

Lägg musslorna i en kastrull med vatten, vin, persiljestjälkar, vitlöksklyftor och peppar. Placera en stor sil eller ett durkslag över en skål och ta upp musslorna ur kastrullen med
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Ner sedan med alla musslorna och efter en eller två minuter häll på det vita vinet. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer
Spaghetti con cozze o vongole

Spaghetti con cozze o vongole

Täck botten av en stor kastrull medvinet, lägg i den hela vitlöksklyftan, persiljestjälkarna, svartpepparn och musslorna

Spaghetti con cozze o vongole

Täck botten av en stor kastrull medvinet, lägg i den hela vitlöksklyftan, persiljestjälkarna, svartpepparn och musslorna

Spaghetti vongole

Smaka av med flingsalt, peppar och ev. Undertiden som spaghettin kokar så hinner du klart med vongolesåsen
Spaghetti con cozze o vongole

Spaghetti con cozze o vongole

Ta en stor kastrull och täck botten medvin, vitlöksklyfta, persilja (spara lite till garnering), svartpeppar, salt och musslorna

Västkustpasta - spaghetti med musslor

Lägg upp i djupa tallrikar och garnera medpersilja, musselskalen och parmesan. Plocka upp musslorna med en hålslev och lägg undan så länge