Häll på vinetoch låt koka upp. Rensa och tvätta musslorna och kasta de som inte är hela och stängda. Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills alla musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop 2 minuter och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. 1 kg färska blåmusslor
Hacka persiljaoch strö över vid servering. Smaka av med salt och peppar. Här har jag skalat bort skaldjuren och bara använt mig av blåmusslor, det blir otroligt gott
Dagens middagstips, tomatsås medvittvinochblåmusslor. Hacka persiljaoch strö över vid servering. Årets första vecka har gått med en rasande fart, vi har varit supereffektiva och fått en massa bra gjort
Spaghetti con i muscoli. Då är tramezzini godare, små trekantsmackor som förvisso görs med intetsägande vitt formbröd men som brukar ha supersmarriga fyllningar, till exempel inlagd svamp, kronärtsskocka och cotto, färskost eller tonfiskröra och kalkon
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Lägg musslorna i en kastrull med vatten, vin, persiljestjälkar, vitlöksklyftor och peppar. Placera en stor sil eller ett durkslag över en skål och ta upp musslorna ur kastrullen med
Ner sedan med alla musslorna och efter en eller två minuter häll på det vita vinet. Det är alltid med en viss nostalgi jag lagar skaldjurspasat, allra första gången jag var ute på date med min blivande make var vi på ett ställe som serverade enorma portioner pasta och deras skaldjurspasta var ett av deras paradnummer