Spaghetti amatriciana recept

Spaghetti Amatriciana

Spaghetti Amatriciana

Skiva löken tunt. Tärna fläsket och bryn det i en stekpanna. Tillsätt lök, chili och lite olivolja i pannan
Spaghetti Amatriciana

Spaghetti Amatriciana

400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti. 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 2. Knaperstek pancetta i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper
Pasta amatriciana

Pasta amatriciana

400 g bucatini, eller spaghetti 200 g griskind, eller pancetta 2 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzanotomater (à 400 g) 1 dl torrt vitt vin 75 g pecorinoost chiliflakes olivolja salt svartpeppar
Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Man kan göra den med spaghetti men resultatet blir bäst om man gör den med bucatini som är ett slags pasta som är som en tjock ihålig spaghetti
Castellane a la Amatriciana

Castellane a la Amatriciana

Originalreceptet är med spaghetti, griskind och pecorino. Sen har den omformats och man bytte spaghetti till bucatini och la till tomatsås
Andra bloggare äter -> Amatriciana med Sandra Beijer

Andra bloggare äter -> Amatriciana med Sandra Beijer

Amatriciana-såsen härstammar från romarriket och är en av de mest välkända såserna i Italien, den har till och med fått en PAT-märkning av den italienska regeringen på grund av sin historiska betydelse
Italiensk mat -pasta all'Amatriciana

Italiensk mat -pasta all'Amatriciana

Pastan fick bli bucatoni, som är ihåligt spaghetti. ), pasta alla puttanesca ("glädjeflickans") och pasta all'amatriciana är andra klassiker
Pasta alla Gricia

Pasta alla Gricia

Den görs vanligtvis med spaghetti men jag gjorde den med egentillverkad pasta. Det här är ett ännu mer grundläggande recept för Guanciale än Bucatini All’Amatriciana
Mitt i

Mitt i

Ett paket bucatini eller spaghetti av bra kvalitet. Efter det så lagade vi en klassisk pastarätt från Rom som heter Pasta Amatriciana
Spaghetti all’amatriciana

Spaghetti all’amatriciana

Spaghettiall’amatriciana är ett klassiskt pastarecept från Lazioprovinsen, som är samma som där Rom ligger

Bucatini all’Amatriciana

Får man inte tag på bucatini går det bra att använda vanlig spaghetti. Om ni åker till Rom så är den här rätten ett måste… Bucatini all’Amatriciana innehåller pancetta som är ett italienskt saltat och lufttorkat sidfläsk

Fokus på mellersta Italien!

Samma området som Spaghetti alla carbonara också ursprungligen kommer ifrån. Det är härifrån som - i alla fall enligt kokboken  Det italienska köket – rätten  vi lagar ikväll fått sitt namn ”Bucatini all’amatriciana” på svenska pasta med stark skinksås

Bucatini all'amatriciana

Amatriciana serveras med bucatini, spaghetti eller penne. 2 mars 2012-Jag tror att jag ätit mig igenom åtminstone 70 restauranger i Rom och på alla har jag provat deras pasta all'amatriciana

Höstens Viner Från The Wine Company.se

Guanciale passar utmärkt i olika pastasåser som pasta all’amatriciana eller spaghetti alla carbonara, men även på en pizza eller i en gryta eller soppa