400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti. 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 2. Knaperstek pancetta i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper
400 g bucatini, eller spaghetti 200 g griskind, eller pancetta 2 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzanotomater (à 400 g) 1 dl torrt vitt vin 75 g pecorinoost chiliflakes olivolja salt svartpeppar
Amatriciana-såsen härstammar från romarriket och är en av de mest välkända såserna i Italien, den har till och med fått en PAT-märkning av den italienska regeringen på grund av sin historiska betydelse
Den görs vanligtvis med spaghetti men jag gjorde den med egentillverkad pasta. Det här är ett ännu mer grundläggande recept för Guanciale än Bucatini All’Amatriciana
Får man inte tag på bucatini går det bra att använda vanlig spaghetti. Om ni åker till Rom så är den här rätten ett måste… Bucatini all’Amatriciana innehåller pancetta som är ett italienskt saltat och lufttorkat sidfläsk
Samma området som Spaghetti alla carbonara också ursprungligen kommer ifrån. Det är härifrån som - i alla fall enligt kokboken Det italienska köket – rätten vi lagar ikväll fått sitt namn ”Bucatini all’amatriciana” på svenska pasta med stark skinksås
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Amatriciana serveras med bucatini, spaghetti eller penne. 2 mars 2012-Jag tror att jag ätit mig igenom åtminstone 70 restauranger i Rom och på alla har jag provat deras pasta all'amatriciana
Guanciale passar utmärkt i olika pastasåser som pasta all’amatriciana eller spaghetti alla carbonara, men även på en pizza eller i en gryta eller soppa