Spaghettiallaputtanesca är ett praktexempel på en sådan maträtt. Ordagrant betyder namnet ”Slampans spaghetti”, vilket ju låter lite ögonbrynshöjande, kan tyckas
Receptet är från Glenn Strömbergs bok "Med smak för Italien". Spaghettiallaputtanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet). Spaghettiallaputtanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet)
) Och jag är erkänner att jag är en riktig sucker för de klassiska recepten. Spaghettiallaputtanesca- salt, het och pikantTänkte bara ta en kort paus mitt i sommarlatandet och rapportera om dagens middag
Recept. 1. Bryn vitlöken i oljan, tillsätt sedan tomaterna och låt det koka i ca 20 minuter. 2. Tillsätt oliver, kapris och chili och smaka av med salt
Eftersom det är sardeller i originalreceptet har jag funderat lite hit och dit på vad man egentligen kan ersätta sardeller med, om man nu vill bjuda någon som inte äter fisk på den här rätten
Vi har lagat efter några recept ur den, och nej, vi har aldrig klarat det på en halvtimma. Spaghettiallaputtanesca gick hem hos hela familjen och jag toppade med några cocktailkapris för att ställa mig in hos ena dottern
I boxen låg också ett recept som blev gårdagens middag. SpaghettiallaPuttanesca är en medelhavsinspirerad rätt med goda och smakrika ingredienser som chili, oliver, körsbärstomater, sardeller och kapris
Men att stå i affären klockan sjutton och gäspa framför diskarna tillsammans med hundra likasinnade och ungar och kundvagnar… Varje gång när jag kommer hem med korv och makaroner lovar jag mig att det ska bli sista gången… Och det händer ibland att jag styrkt av den goda tanken sätter mig ner och gör en matlista – hej hopp – med tio dagars framförhållning och åker och storhandlar och köper alla ingredienser jag noga skrivit upp