Spagetti av god kvalitet. Pasta Carbonara. Det var mamma som kom med idén att laga pasta och varför krångla till det så det blev helt enkelt Italienskt tema för hela slanten ikväll
Efter att ha blivit serverad spagetticarbonara kan jag ju inte vara annat än nöjd. Hur som helst fick vi en underbart skön eftermiddag och med såsmåningom lunchsallad i solen i Kungsträdgården med efterföljande italiensk glass
Bilderna, recepten, inspirationen, känslan… Italiensk kärlek är det ändå. Mysmiddag med Sabrina (även hon en vit människa denna afton) bestod av en ”riktig” pasta carbonara, ett recept direkt taget från den skandalomsusade, och numera av förlaget indragna boken, Italia Amore av Hofberg
På det romanska sättet görs Carbonara på guanciale, pecorino, ägg och peppar med spagetti till. Amatriciana är en tomatbaserad sås som ofta serveras med pastasorten bucatini (långa ihåliga strån ett par storlekar tjockare än spagetti)
Häromveckan när ett av barnens kompisar önskade ”carbonara med äggula” till middag så insåg att jag inte var uppdaterad på hur en äkta italienskcarbonara lagas, så det var ett ypperligt tillfälle att damma av Silverspoon