Koka upp vatten och salt i en rymlig kastrull. Under tiden kan du förbereda pastadegen. Vispa ägg för hand i en stor plastbunke och blanda i salt, kallt vatten, mjöl och ev lite mannagryn (jag brukar ta en tredjedel mannagryn och två tredjedelar vetemjöl)
Svaret på bildgåtan är alltså en Spätzle-rivare. Det är superlätt att göra med denna har vi märkt. Tidigare har vi försökt oss på att göra dem manuellt och då har vi alltid gjort degen för hård, så de har blivit hårda och "mjöliga", plus att det tagit sån tid
1. Sikta ned mjölet i en skål. Tillsätt de uppvispade äggen, salt och 2-3 msk vatten. Blanda ingredienserna väl och tillsätt ytterligare cirka 1,5 dl vatten, lite i taget
1. Körsbär rétes (ungersk strudel)- ganska god förutom kärnan som visst var kvar. 2. Korvgryta med potatis och paprika (så klart), på stora marknadens enklare serveringar
Blanda 10-12 ägg med vetemjöl och lite salt till en fast deg. OBS. Tillsätt ingen vätska. Arbeta degen för hand med en träslev tills degen är riktigt fast och inte kladdar allt för mycket