Dela de rökta laxskivorna så att det finns en remsa till varje spättafilé. Rulla ihop varje filé med en laxbit och lägg rullarna med skarven nedåt i en smord ugnsform
Enkel röra med gravad lax, rödlök, ägg, dill och majonnäs fick förgylla fröpanerad spättafile. Chilin har hon odlat på balkongen, den används med försiktighet och utan kärnor
Fördela laxen på spättafiléerna, rulla ihop och lägg i en ungssäker form. Blanda vin med grädde, hummerfond, lime/citronsaft, potatismjöl, dill och stenbitsrom
Hetta upp woken på nytt med några droppar olja. Lägg efter hand över fisken på fatet med grönsakerna. Blanda med resten av ingredienserna till såsen, häll detta i woken
Jag skulle gissa att det inte är så många som har missat att mat från havet inte riktigt är det godaste jag vet, men jag har kommit på att vit fisk gillar jag bättre än lax