Skär salladslöken i bitar, blanchera haricot verts och hela, späda knippmorötter (lägg i kokande vatten i någon minut, kyl därefter ned i isvatten för att få krispiga grönsaker)
Skär salladslöken i bitar, blanchera haricot verts och hela, späda knippmorötter (lägg i kokande vatten i någon minut, kyl därefter ned i isvatten för att få krispiga grönsaker)
Häll dressingen över grönsakerna och blanda väl. Koka morötterna i saltat vatten i 1 minut. Häll av och spola dem i kallt vatten för att avbryta kokningen
Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
Vi var väldigt sena med att få ned potatis och grönsaker i jorden i år. Det gör å andra sidan att vi nu i slutet av september kan njuta av små, färska potatisar, späda morötter och krispig mangold
Lägg upp kycklingen och grönsakerna som stekt med i ugnen, häll upp såsen och potatisen sätt dig sedan och njut av din härliga middag 3 st Hela kycklingen (delade i halvor)
lite vatten att späda smeten med. Så i fortsättningen blir det alltid grönsaker i färssmeten. 1-2 dl finnhackade/rivna t ex morötter, rödbetor, stjälkselleri (dessa grönsaker hade jag kvar från juicetillverkning). 1-2 dl finnhackade/rivna t ex morötter, rödbetor, stjälkselleri (dessa grönsaker hade jag kvar från juicetillverkning). 1 ägg lite vatten att späda smeten med