Spätta file recept

Kalasgod spätta i hummersås

Kalasgod spätta i hummersås

800 g spättafilé djupfryst eller färsk. Tina de djupfrysta filéerna. Droppa lite citronsaft över och rulla ihop filéerna
Kalasgod spätta i hummersås

Kalasgod spätta i hummersås

800 g spättafilé djupfryst eller färsk. 800 g spättafilé djupfryst eller färsk 1 citron, saft efter smak 1 ägg 1 dl ströbröd 1 tsk salt 1 krm citronpeppar 2-3 msk smält margarin eller smör Sås 3 dl hummersoppa på burk 3-5 dl vispgrädde 1 msk hummerfond Garnering 1 burk eller en bunt färsk sparris ¼ kg räkor med skal Dillvippor
Spätta med italienska influenser.

Spätta med italienska influenser.

Men er tänker vi bjuda på en fiskrätt, en spättamiddag, helt och hållet egenkomponerad av Anki av stuket "man-tager-vad-man-haver"
panerad spätta med remouladsås

panerad spätta med remouladsås

Panerad spätta. 300 g rödspätta-filéer. 300 g rödspätta-filéer. Yumyum, så gott mashaAllah. Egentligen vet jag inte vad "rätt" recept till remouladsås är, jag slängde bara ihop de ingredienser som jag vet förekommer, men gott blev det
Stekt spätta med sursöt sås

Stekt spätta med sursöt sås

Servera spättan med sås, potatis, citronklyftor och grönsaker. Lägg spättfiléerna dubbelt. Vänd i rågmjöl som är utblandat med lite vetemjöl

Spätta i himmelsk sås

Garnera spättan med räkor och servera med potatis. Stek spättan i smör i 2-3 minuter på varje sida. 6-8 spättafiléer
Spätta med chili och smör (4 portioner)

Spätta med chili och smör (4 portioner)

Spätta med chili och smör. 800 g spättafiléer. 800 g spättafiléer. Vad det gäller chilin så får man använda sitt förstånd och anpassa styrkan efter sin smak
Panerad spätta med råstekt potatis&morötter

Panerad spätta med råstekt potatis&morötter

Smaksätt med salt Spätta. Lägg spättan i äggbladningen. Stek i olja och smör ca 2-3minuter på vardera sida Servera spättan tillsammans med de råstekta potatisen och morötterna. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 5 4 st spättafiléer
Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

600 g rödspättafiléer. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Stekt spätta med äppelcurry

Stekt spätta med äppelcurry

Ca 600 g spättafiléer. Ca 600 g spättafiléer 2 färska lökar 2 äpplen 2 tsk curry. Stek fiskfiléerna. Lägg upp dem på serveringsfat och håll dem varma
Parmesanpanerad spätta

Parmesanpanerad spätta

Vänd först spättafilén i mjölet, skaka av lätt. Servera spättan med citronklyftor, sallad och kokt potatis
Spätta Anglaise

Spätta Anglaise

Tina spättan om den varit fryst. Lägg upp spättan på ett fat och håll den varm. Fördela rödbetsblandningen över spättan