Solrosfrön linfrön pumpakärnor recept

Nattjäst glutenfri fullkornslimpa med russin och solrosfrö

Nattjäst glutenfri fullkornslimpa med russin och solrosfrö

dekorera med ränder av linfrön och havregryn. 250 g teffmjöl, 120 g rårismjöl, 80 g havregryn eller boveteflingor1 dl (60 g) linfrö3 tsk fiberHUSK (finmalet psylliumfröskal eller annat finmalet psylliumfröskal2 tsk salt 1,5 tsk brödkrydda eller mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas)1,5 dl russin (kan uteslutas eller ersättas med mer solroskärnor/pumpakärnor)2 dl solrosfrö och/eller pumpakärnor
Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt

Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt

1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Nyttigt bröd

Nyttigt bröd

Blanda grahamsmjöl, linfrön, solrosfrön, salt, bikarbonat, pumpakärnor, aprikoser och valnötter. Toppa med pumpakärnor
Leilas lchf knäcke

Leilas lchf knäcke

200 g solrosfrön. 1 dl hela linfrön. 2 dl pumpakärnor. 200 g solrosfrön. 1 dl hela linfrön. 2 dl pumpakärnor. Leilas lchf knäcke
Bästa lchf knäckebrödet

Bästa lchf knäckebrödet

Blanda solrosfrön, linfrön, sesamfrön, pumpa kärnor, fiberhusk, mandelmjöl och salt. 200 g solrosfrön. 1 dl linfrön. 2 dl pumpakärnor. 200 g solrosfrön. 1 dl linfrön. 2 dl pumpakärnor
Nyttigt fröbröd

Nyttigt fröbröd

Mixa solrosfrön, pumpakärnor och aprikoser i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt linfrön, psylliumhusk, ägg, bakpulver och salt
Bröd med mycket protein och nyttiga fröer

Bröd med mycket protein och nyttiga fröer

0,5 dl pumpakärnor. Jag älskar att ha nybakt bröd till helgens frukostar. Här är ett recept på bröd som är fullproppat med mättande protein från keso och kvarg och hälsosamt fett från fröerna
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

1 dl linfrön. 3 dl solrosfrön. 1 dl pumpakärnor. 1 dl linfrön. 3 dl solrosfrön. 1 dl pumpakärnor. Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak
Snabbt Fröknäcke

Snabbt Fröknäcke

2½ dl solrosfrön. 2½ dl pumpakärnor. 2½ dl linfrön. Blanda allt i en bunke och kör med elvispen tills allt blivit ihopblandat
Fröknäcke

Fröknäcke

1/2 dl linfrön. 1/2 dl solrosfrön. 1/2 dl pumpakärnor. 1/2 dl linfrön. 1/2 dl solrosfrön. 1/2 dl pumpakärnor. Min kompis Erica skickade med mig en goodiebag med bl a dessa knapriga fröknäcke, som smakar lite som popcorn
Fröknäcke Lågkolhydrat

Fröknäcke Lågkolhydrat

Jag använde både vanliga pumpakärnor och den rostade o saltade varianten, eftersom den saltade varianten tog slut
Fröknäcke x2

Fröknäcke x2

0,5 dl pumpakärnor. 0,5 dl solrosfrön. 0,5 dl pumpakärnor. 0,5 dl solrosfrön. Ja men nu tror jag minsann att vädret börjar arta sig
Helenas hälsobröd

Helenas hälsobröd

För vem kan motstå linfrö, blåbär, tranbär, solrosfrö, aprikos och pumpakärnor i ett bröd liksom. 1 dl pumpakärnor. 1 dl pumpakärnor
Grynningsbröd

Grynningsbröd

Ner med vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, nötter och allt annat ni vill ha i brödet
Glutenfritt fröknäcke

Glutenfritt fröknäcke

Solrosfrön kan bytas mot pumpakärnor eller melonkärnor. 1 dl pumpakärnor. 0,5 dl linfrön. 1 dl pumpakärnor. 0,5 dl linfrön
Knapriga fröknäckebitar

Knapriga fröknäckebitar

1 dl solrosfrön. 1 dl pumpakärnor. 1/2 dl linfrön. Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Låt svälla 15 minuter
Mitt bröd utan mjöl

Mitt bröd utan mjöl

2 dl hela linfrön. 1 dl Solrosfrön. 1 dl pumpakärnor. 2 dl hela linfrön. 1 dl pumpakärnor. Ett egenkomponerat recept på ett bröd med mycket protein och bra fetter från nötter och frön men med ytterst lite kolhydrater
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

Jag har alltid i solrosfrön och linfrön. Valnötter, mandlar och pumpakärnor passar också bra. 25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. 2 dl solrosfrön