dekorera med ränder av linfrön och havregryn. 250 g teffmjöl, 120 g rårismjöl, 80 g havregryn eller boveteflingor1 dl (60 g) linfrö3 tsk fiberHUSK (finmalet psylliumfröskal eller annat finmalet psylliumfröskal2 tsk salt 1,5 tsk brödkrydda eller mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas)1,5 dl russin (kan uteslutas eller ersättas med mer solroskärnor/pumpakärnor)2 dl solrosfrö och/eller pumpakärnor
1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
0,5 dl pumpakärnor. Jag älskar att ha nybakt bröd till helgens frukostar. Här är ett recept på bröd som är fullproppat med mättande protein från keso och kvarg och hälsosamt fett från fröerna
1 dl linfrön. 3 dl solrosfrön. 1 dl pumpakärnor. 1 dl linfrön. 3 dl solrosfrön. 1 dl pumpakärnor. Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak
1/2 dl linfrön. 1/2 dl solrosfrön. 1/2 dl pumpakärnor. 1/2 dl linfrön. 1/2 dl solrosfrön. 1/2 dl pumpakärnor. Min kompis Erica skickade med mig en goodiebag med bl a dessa knapriga fröknäcke, som smakar lite som popcorn
2 dl hela linfrön. 1 dl Solrosfrön. 1 dl pumpakärnor. 2 dl hela linfrön. 1 dl pumpakärnor. Ett egenkomponerat recept på ett bröd med mycket protein och bra fetter från nötter och frön men med ytterst lite kolhydrater
Jag har alltid i solrosfrön och linfrön. Valnötter, mandlar och pumpakärnor passar också bra. 25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. 2 dl solrosfrön