Solrosbröd recept

Ljust solrosbröd till bakmaskin

Ljust solrosbröd till bakmaskin

Häll ingredienserna i ovanstående ordning i bakmaskinen. Program. French. 1 tsk torrjäst. 5 dl rågsikt. 3 dl vetemjöl
Luftigt solrosbröd

Luftigt solrosbröd

Igår firade vi liksom de flesta Farsdag♡. Vi hann med både fika med min pappa på förmiddagen och middag på restaurang med Patriks pappa på kvällen
Proteinrikt solrosbröd

Proteinrikt solrosbröd

Smält margarin. Häll ner mjölk och kvarg. Värm tills det är fingervarmt. Smula sönder jästen i degbunke och ta hälften av degvätskan för att lösa upp jästen
Solrosbröd

Solrosbröd

Supergoda frallor. - 1pkt jäst- 4,5 dl ljummet vatten- 1 dl sirap - 2 dl solrosfrön- 1 dl rapsoljaDetta blandas ihop med en handvisp och låt stå ca 10 minuter
Solrosbröd

Solrosbröd

Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37º. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, honung, solrosfrön, ljust och milt fullkornsvetemjöl och nästan allt vetemjöl
Solrosbröd

Solrosbröd

Jag ville hinna med att baka både detta Solrosbröd samt Kanelknutar (recept kommer senare) innan det blev för varmt
Solrosbröd

Solrosbröd

Solrosbröd är ett bröd bakat med bikarbonat. Det är väldigt annorlunda i konsistensen, om man jämför med surdegsbröd som jag vanligtvis bakar
Solrosbröd

Solrosbröd

Solrosbröd Du behöver. Solrosbröd. Hej. Måste erkänna att det kliade ordentligt i mina bakfingrar när jag kom hem efter en helg med vänner i Malmö
Solrosbröd

Solrosbröd

För ett par helger sedan testade jag göra Solrosbröd, som görs på samma sätt. Helgfrukost. Jag älskar helgfrukost

Solrosbröd

Från boken Soppor, Bröd & Röror av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman (ja, precis de två som gjort systrars söta-böckerna), har jag hittat det här receptet på solrosbröd
Solrosbröd - gräddas direkt från frysen

Solrosbröd - gräddas direkt från frysen

Det här brödet åt jag till frukost förra helgen och det var helt ok smakmässigt. Det bästa med brödet var att man kunde ta upp det färdigjäst ur frysen och bara grädda det innan servering
Spanska solrosbröd

Spanska solrosbröd

Mät upp mjölet, men spara ca 1 dl till utbakning, och lägg i en degbunke. Blanda i salt och solroskärnor
Solrosbröd

Solrosbröd

Receptet till detta goda solrosbrödet har jag fått av Mor Mia som har en fantastiskt fin och inspirerande blogg
Solrosbröd LCHF

Solrosbröd LCHF

Solrosbröd LCHF0,5 dl sesamfrön1 dl rostade solroskärnor1/2 dl kruskakli2 msk linfrön1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)4 ägg2 tsk fiberhusk1/2 tsk salt1 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
Solrosbröd

Solrosbröd

Solrosbröd lchf. Det var rätt länge sedan jag delade med mig utav ett brödrecept här på bloggen känner jag
Kalljäst solrosbröd i långpanna

Kalljäst solrosbröd i långpanna

Gjorde en deg igår kväll som fick sova under handduk i kylskåpet i natt resulterade i att frukosten avnjöts med nygräddat bröd
Mias solrosbröd

Mias solrosbröd

Jag bakar bröd och det är ju så roligt. Men nu hade jag en massa mjölsorter i skåpet med lite kvar i varje så jag provade lite och det blev verkligen ett kanongott bröd som var väldigt saftigt och smakrikt