Smaka av med lite salt & peppar. Tillsätt ingefäran och fräs runt, häll över vatten och socker. 6-8st Äpplen, vi använde våra egna Transparente Blance1st Gul lök, skuren i grova bitar1/2st Röd chili, utan kärnor2dl Vatten1,5dl Råsocker1msk Ingefära, färsk, riven2krm Salt1krm Vitpeppar2msk + 2msk OlivoljaSåhär kan man göra. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt. 1msk Ingefära
Idag bjuder jag på receptet på äppelchutney för det var egentligen det jag var sugen på. Fräs äpplena och löken lätt utan att det tar färg i oljan i en kastrull på medelvärme