Solbackens äppelchutney med ingefära recept

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Smaka av med lite salt & peppar. Tillsätt ingefäran och fräs runt, häll över vatten och socker. 6-8st Äpplen, vi använde våra egna Transparente Blance1st Gul lök, skuren i grova bitar1/2st Röd chili, utan kärnor2dl Vatten1,5dl Råsocker1msk Ingefära, färsk, riven2krm Salt1krm Vitpeppar2msk + 2msk OlivoljaSåhär kan man göra. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt. 1msk Ingefära