Pressa limen och citronen och häll i juicen i sockerlagen. Blanda äggen med sockerlagsblandningen. Sockerfri citron & limesorbet4-6 portioner4 dl vatten2 dl Stevia strö el Sukrin1 dl citronjuice1 dl limejuice2 äggvitorValfritt. Gör en "sockerlag" av vatten och Stevia strö, dva koka upp vattnet, ha i Stevia strö och låt koka i ca 5 minuter
Jag ville göra en efterrätt igårkväll, med päron, och jag funderade på om det var karameliserade päron eller päron i ett nyttigare "sockerlag" jag ville göra
Koka upp vattnet med socker till en sockerlag. Att sen steviaplantorna behövde toppas, passade ju i sammanhanget väldigt bra, för till extra sötma och "pynt" kom dessa gröna blad helt till sin rätt bland bananskivorna (självklart Fairtrade-banan
• Häll sockerlagen i marängen under omrörning och vispa sedan tills marängen blir fluffig och lite seg (det tar tid då sockret måste svalna, men fortsätt vispa) Du är färdig när du kan göra toppar i smeten som inte sjunker ihop
Smält chokladen på svag värme och rör ner lite i taget i sockerlagen. FRANSK CHOKLADTÅRTA MED VALNÖTTER lchf1 dl vatten2 tsk frystorkat kaffe250 g mörk choklad 70%250 g osaltat smör1 dl Stevia Strö (Ica), (i originalreceptet 2,5 dl socker)100 g valnötter, (mal hälften och finhacka andra hälften)1 krm bakpulver5 äggGLASYR. 0,75 dl Stevia Strö, (i originalreceptet 2,5 dl socker)1 dl vatten175 g mörk choklad 70%1/2 tsk valnötsolja eller olivolja Sätt ugnen på 175 grader