Placera päronhalvorna i burkarna och fyll sedan medsockerlag upp till kanten. Koka ihop socker, vatten och kryddor till sockerlagen tills sockret har löst sig
Tyvärr har jag lovat att inte avslöja några recept, men jag kan ju berätta att sockerlagen som rabarbern kokades i bland annat innehöll chili och anis i lagom mängd
Tillsätt sockret och reducera ner sockerlagen tills den börjar likna sirap i. Bryt lakritsrötterna i mindre bitar och koka dem och anisen i vattnet tills
Sila bärsaften, blanda med den kalla sockerlagen och rör blandningen omkring ½ timme. Koka lagen simmig tillsammans med kryddorna, vilka avlägsnas sedan
Jag har tidigare mest använt stjärnanis i efterrätter såsom päronsorbet smaksatt medstjärnanis och vanilj eller i sockerlag som man lägger melon eller apelsinklyftor i, men har lärt mig av Maria Borelius bok “Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil” att man gärna kan lägga stjärnanismed andra ayurvediska kryddor såsom kardemumma, kanel och nejlikor i sitt te för en nyttig och aromatisk dryck