Sockerlag med anis recept

Saffranspäron

Saffranspäron

Placera päronhalvorna i burkarna och fyll sedan medsockerlag upp till kanten. Koka ihop socker, vatten och kryddor till sockerlagen tills sockret har löst sig
Svampfylld petit choux, snittar och efterrätt

Svampfylld petit choux, snittar och efterrätt

Tyvärr har jag lovat att inte avslöja några recept, men jag kan ju berätta att sockerlagen som rabarbern kokades i bland annat innehöll chili och anis i lagom mängd

Matrelaterad historia - blandat

Den återstående champagnen tillsättes med litet sockerlag och iblandas så småningom. "Socker, upplöst i litet vatten, kokas till en tjock sockerlag
Sorbet på körvelblommor

Sorbet på körvelblommor

Jag har därför inte bara gjort sorbeten som ni här får recept på utan även glass, mousse och italiensk maräng medsockerlag som kokats med blommorna
Hallonpannacotta med lakritskaramell

Hallonpannacotta med lakritskaramell

Tillsätt sockret och reducera ner sockerlagen tills den börjar likna sirap i. Bryt lakritsrötterna i mindre bitar och koka dem och anisen i vattnet tills
Apelsindessert Med Kryddor

Apelsindessert Med Kryddor

Koka upp sockerlagenmed kryddorna, filèa undertiden apelsinerna. Häll sedan sockerlagen över apelsinen och låt svalna

Slånbärslikör

Sila bärsaften, blanda med den kalla sockerlagen och rör blandningen omkring ½ timme. Koka lagen simmig tillsammans med kryddorna, vilka avlägsnas sedan

Rabarber, mynta & vit choklad.

Skölj rabarbern & skär i bitar, lägg dem i en ugnsform & slå på sockerlagen. Koka upp vatten, vin & socker medanis

Ayurvediska välgörande kryddor

Jag har tidigare mest använt stjärnanis i efterrätter såsom päronsorbet smaksatt medstjärnanis och vanilj eller i sockerlag som man lägger melon eller apelsinklyftor i, men har lärt mig av Maria Borelius bok “Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil” att man gärna kan lägga stjärnanismed andra ayurvediska kryddor såsom kardemumma, kanel och nejlikor i sitt te för en nyttig och aromatisk dryck