Tillsätt socker, salt och vetemjöl, lite i taget tills du får en smidig och mjuk deg. Sockerkringlor med vanilj60 st1 1/4 pkt jäst200 g smör6 dl mjölk1 3/4 dl socker0,5 tsk salt1,9- 2 liter vetemjöl, ca 1150 gFyllning175 g smör0,5 dl vaniljsocker m äkta vanilj0,5 dl florsockerSmula ner jästen i en bunke
vetemjöl. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Tillsätt sedan mer vetemjöl till degen är blank och smidig. Det här behövs till 20 sockerkringlor. 200 g rumsvarmt smör / 4 dl kall mjölk / 50 g jäst / 1 ägg / 1 tsk flingsalt / 1 dl strösocker / 1 msk kardemumma / 10-12 dl bagerivetemjöl. Knäck ner ägget och ta i 8 dl vetemjöl, knåda degen ordentligt i maskin ca 10 minuter