Häll i rumsvarm mjölk, smöret skuret i bitar, äggen, sockret, hjorthornssaltet, kardemumman (kan uteslutas) samt nästan allt mjöl (mjölmängden är verkligen cirka, jag mäter egentligen aldrig mjöl utan blandar i tills degen känns bra, dvs lite lagom kladdig
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Är ni hemma i helgen och vill baka nåt gott kan jag verkligen tipsa om sockerkringlor, så gott och nybakade är de helt otroliga
Blanda jästen med mjölken i en bunke. Igår gjorde jag fantastiska sockerkringlor med brynt smör. Mumsa på, så gott med nybakade sockerkringlor och det brynta smöret förhöjde smaken
Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Sockerkringlor med vanilj60 st1 1/4 pkt jäst200 g smör6 dl mjölk1 3/4 dl socker0,5 tsk salt1,9- 2 liter vetemjöl, ca 1150 gFyllning175 g smör0,5 dl vaniljsocker m äkta vanilj0,5 dl florsockerSmula ner jästen i en bunke
Sockerkringlor känns så där härligt old school på något vis. 50 g jäst200 g smör4 dl mjölk1 ägg1 dl strösocker1 knivsudd salt1 krm hjorthornssaltca. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37 grader) och häll det sedan över jästen. 4 dl mjölk
Sockerkringlor känns så där härligt old school på något vis. 4 dl mjölk. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37 grader) och häll det sedan över jästen. 4 dl mjölk
Smält matfettet och tillsätt mjölken. 4 dl mjölk. Smula ner jästen i en degbunke. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig