Sockerkringlor mjölk recept

Sockerkringlor

Sockerkringlor

Häll i rumsvarm mjölk, smöret skuret i bitar, äggen, sockret, hjorthornssaltet, kardemumman (kan uteslutas) samt nästan allt mjöl (mjölmängden är verkligen cirka, jag mäter egentligen aldrig mjöl utan blandar i tills degen känns bra, dvs lite lagom kladdig
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Är ni hemma i helgen och vill baka nåt gott kan jag verkligen tipsa om sockerkringlor, så gott och nybakade är de helt otroliga
Sockerkringlor med brynt smör

Sockerkringlor med brynt smör

Blanda jästen med mjölken i en bunke. Igår gjorde jag fantastiska sockerkringlor med brynt smör. Mumsa på, så gott med nybakade sockerkringlor och det brynta smöret förhöjde smaken
Sockerkringlor med brynt smör

Sockerkringlor med brynt smör

Lös upp jästen i en separar skål med mjölken. Blev inspirerad och bestämde mig genast att baka deras sockerkringlor
Sockerkringlor med vanilj

Sockerkringlor med vanilj

Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Sockerkringlor med vanilj60 st1 1/4 pkt jäst200 g smör6 dl mjölk1 3/4 dl socker0,5 tsk salt1,9- 2 liter vetemjöl, ca 1150 gFyllning175 g smör0,5 dl vaniljsocker m äkta vanilj0,5 dl florsockerSmula ner jästen i en bunke
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. 2 dl mjölk. Smula jästen i en skål. Låt svalna till 37° och häll degspadet över jästen
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Sockerkringlor känns så där härligt old school på något vis. 50 g jäst200 g smör4 dl mjölk1 ägg1 dl strösocker1 knivsudd salt1 krm hjorthornssaltca. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37 grader) och häll det sedan över jästen. 4 dl mjölk
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Sockerkringlor känns så där härligt old school på något vis. 4 dl mjölk. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37 grader) och häll det sedan över jästen. 4 dl mjölk
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Smula jästen i en skål och häll i mjölken. 5 dl kall mjölk. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver, ägg och salt och arbeta ihop
Sockerkringlor på karlsbaderdeg

Sockerkringlor på karlsbaderdeg

Deg25 g jäst, rumsvarm 2,5 dl mjölk, rumsvarm (3 %) 1 dl strösocker 200 g smör, rumsvarmt 2 tsk bakpulver 1 ägg 11 dl vetemjöl [640 g] 1 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 2 tsk malen kardemumma
Sockerkringlor med citronfyllning

Sockerkringlor med citronfyllning

Lös upp jästen i rumstempererad mjölk. 1250 g mjölk 3 % (2,5 dl). 1Vetedeg25 g färsk jäst (0,5 paket) 250 g mjölk 3 % (2,5 dl) 8 g grovstött kardemumma (1 msk) 70 g strösocker (⅔ dl) 3 g finsalt (0,5 tsk) 1 krm hjorthornssalt 420 g stenmalet vetemjöl (7 dl) 100 g osaltat smör, rumstempererat 55 g ägg (1 st)
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Smält matfettet och tillsätt mjölken. 4 dl mjölk. Smula ner jästen i en degbunke. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Sockerkringlor

Sockerkringlor

1mjölk. 1Pensla kringlorna med mjölk och strö över pärlsocker. 150 g smör rumsvarmt. 12 msk strösocker. 10,5 dl vispgrädde
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Dessa sockerkringlor är riktigt saftiga, vilket gör att jag mer en gärna rekommenderar dem, Men
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Häll mjölken i en degbunke, smula ner jästen, häll i salt, strösocker och finmald kardemumma. Det här behövs till 20 sockerkringlor. 200 g rumsvarmt smör / 4 dl kall mjölk / 50 g jäst / 1 ägg / 1 tsk flingsalt / 1 dl strösocker / 1 msk kardemumma / 10-12 dl bagerivetemjöl. / 4 dl kall mjölk
Sockerkringlor

Sockerkringlor

Tillsätt mjölken och värm till 37°. 2 dl mjölk. Smula ner jästen i en bunke. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel