Dagens tips - en slickepott tål inte att bli ståendes i en kastrull med lite smält socker som du sen häller i en liter rabarber över… Om det så bara var för någon ynka minut så hann slickepotten smälta fullständigt så det var inte mycket att spara
Koka upp lättsaltat vatten med lite citronsaft, sockret och en klick smör eller olja. Låt sparrisen sjuda (inte koka) i 10 -15 minuter för vit sparris och 510 minuter för grön sparris, beroende på vilket tuggmotstånd som önskas. 1-2 msk socker
Börja med att koka upp lagen. Koka under lock i c. Koka vatten, salt, socker och porter i 10 minuter. Koka 6-8 kräftor åt gången i den häftigt kokande kräftlagen. 2 sockerbitar
Koka upp jordgubbarna med sötning och. Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Lingondricka 1 kg bär 500 gram socker 3 dl vatten 1 krm natriumbensoat ger ca 1,5 liter lingonsaft Mosa ihop de rensade bären med socker i en gryta och tillsätt vatten. Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till. 500 gram socker
Häll tillbaka i grytan, tillsätt salt och socker. 3-4 msk socker. Koka massan ca 15 min. Hetta hastigt upp till kokpunkten och koka ca 30 minuter. 3-4 msk socker
Rör ner salt och socker. Koka upp vatten i en vid kastrull, tillsätt lite salt och när kringlorna jäst färdigt kokar du dem några stycken åt gången i några minuter
Att koka egen saft är väldigt enkelt och kräver inte speciellt mycket jobb. Dessutom blir det både nyttigare, godare och mer hälsosamt att koka sin egen saft jämfört med att köpa saft som ofta innehåller någon typ av tillsats
Annars burkar jag använda vanligt socker när jag sylta och saftar. I år kokade jag marmelad av bären - en egen kombination av krusbär och kiwi som blev väldigt god
När vårvindarna viner och solen fått för sig att gömma sig bakom de gråa molnen då kokar vi sylt. ) Någon slags blandsylt500 gram frysta bär1/2 dl vatten4 dl sockerKoka bär och vatten ca 10 minuter. Koka upp och koka på svag värme i ca 5 minuter. 4 dl socker
mörkt muscovadosocker till dekoration. Koka upp och sänk sedan värmen något. När den börjar anta fast form – strö över lite muscovadosocker och använd en sax penslad med rapsolja för att klippa kolakakan i lagom stora kolabitar
Rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila