Socker koka recept

Chokladig apelsinfudge på mördeg

Chokladig apelsinfudge på mördeg

Koka alla ingredienserna utom choklad på medelvärme tills fudgen klarar medelhårt kulprov (och håller ca 125 grader). 3 dl socker

En slickepott tål inte att stå i kokande socker…

Dagens tips - en slickepott tål inte att bli ståendes i en kastrull med lite smält socker som du sen häller i en liter rabarber över… Om det så bara var för någon ynka minut så hann slickepotten smälta fullständigt så det var inte mycket att spara
Koka sparris grundrecept

Koka sparris grundrecept

Koka upp lättsaltat vatten med lite citronsaft, sockret och en klick smör eller olja. Låt sparrisen sjuda (inte koka) i 10 -15 minuter för vit sparris och 5–10 minuter för grön sparris, beroende på vilket tuggmotstånd som önskas. 1-2 msk socker
Kokta Kringlor

Kokta Kringlor

Tillsätt socker och ägg och mjöl tills degen är fast, låt jäsa en timme. Gör små kringlor av degen och släpp ner i en kastrull med kokande vatten
Koka om frysta kräftor

Koka om frysta kräftor

Koka upp vatten, salt, socker och öl. gärna råsocker. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter
Kokta kräftor

Kokta kräftor

Börja med att koka upp lagen. Koka under lock i c. Koka vatten, salt, socker och porter i 10 minuter. Koka 6-8 kräftor åt gången i den häftigt kokande kräftlagen. 2 sockerbitar
Både socker, gluten och laktosfritt

Både socker, gluten och laktosfritt

Koka upp jordgubbarna med sötning och. Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Koka körsbärssaft!

Koka körsbärssaft!

Jag har plockat, kärnat ur, kokat sylt, plockat, kärnat ur, fryst in. Då kokade jag saft istället - för då behöver man inte kärna ur bären
Koka egna kräftor

Koka egna kräftor

Koka upp vatten, öl, salt, socker och dillkronor i en stor kastrull. Många blev det, så ikväll kokades det kräftor
Koka krabba eller kräftor

Koka krabba eller kräftor

Låt koka upp. Om du har många krabbor kan du t ex koka dem i omgångar och lägga åt sidan efter 12 minuters kokning. 1 sockerbit eller tesked socker
Koka lingondricka!

Koka lingondricka!

Lingondricka 1 kg bär 500 gram socker 3 dl vatten 1 krm natriumbensoat ger ca 1,5 liter lingonsaft Mosa ihop de rensade bären med socker i en gryta och tillsätt vatten. Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till. 500 gram socker
Koka ketchup

Koka ketchup

Häll tillbaka i grytan, tillsätt salt och socker. 3-4 msk socker. Koka massan ca 15 min. Hetta hastigt upp till kokpunkten och koka ca 30 minuter. 3-4 msk socker
Kokta kringlor

Kokta kringlor

Rör ner salt och socker. Koka upp vatten i en vid kastrull, tillsätt lite salt och när kringlorna jäst färdigt kokar du dem några stycken åt gången i några minuter
Koka egen saft

Koka egen saft

Att koka egen saft är väldigt enkelt och kräver inte speciellt mycket jobb. Dessutom blir det både nyttigare, godare och mer hälsosamt att koka sin egen saft jämfört med att köpa saft som ofta innehåller någon typ av tillsats
Koka björnbärssylt

Koka björnbärssylt

Ett enkelt sätt att ta hand om dem (förutom att bara äta upp dem rätt och slätt) är att göra sylt med hjälp av syltsocker
Kokta kräftor

Kokta kräftor

Koka upp. Plocka ut de största kräftorna, lägg i dem i lagen och låt koka upp under lock. Koka upp under lock åt låt koka i fem minuter
Koka Majas Kiwi-Krusbärsmarmelad!

Koka Majas Kiwi-Krusbärsmarmelad!

Annars burkar jag använda vanligt socker när jag sylta och saftar. I år kokade jag marmelad av bären - en egen kombination av krusbär och kiwi som blev väldigt god
Koka sylt av det som finns i frysen!

Koka sylt av det som finns i frysen!

När vårvindarna viner och solen fått för sig att gömma sig bakom de gråa molnen då kokar vi sylt. ) Någon slags blandsylt500 gram frysta bär1/2 dl vatten4 dl sockerKoka bär och vatten ca 10 minuter. Koka upp och koka på svag värme i ca 5 minuter. 4 dl socker

Koka kola med coca-cola

mörkt muscovadosocker till dekoration. Koka upp och sänk sedan värmen något. När den börjar anta fast form – strö över lite muscovadosocker och använd en sax penslad med rapsolja för att klippa kolakakan i lagom stora kolabitar
INLAGD SILL

INLAGD SILL

Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Nyårsdessert choklad

Nyårsdessert choklad

Rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila