425 g vetemjöl ( special)85 g smör ( smält) 10 cl vatten10 cl mjölk1 msk torr jäst1 tsk salt1 msk socker60 g smör ( smält) till att pensla1 ägg vallmofrönVärma mjölk o vatten
Bröd och bullar Jul och Nyår. Pepparkaksfyllda bullar. 10 December 2016. Vansinigt förföriska dofter av kardemummabullar fyllda med pepparkakskräm och smör
[ Läcker servering med snyggt marmorfat ]. Nu när hösten börjar komma eller har redan har kommit i stora delar av vårt avlånga land känner jag att jag får lite extra inspiration
Den ultimata veganska burgaren. Nu har jag lagat till ännu än maträtt från den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott är skriven av Erika Frost
Finns det något bättre än en riktigt långkokt italiensk bolognese. För mig är det en av mina favoriträtter och det är inte många rätter som slår mängden smak du får ut av en så pass enkel rätt
Det var dags för ett nytt experiment på frihand – det var längesen – och det funkade den här gången också (…) Glutenfria majstortilla-ish till kvällens superfyllda och smaskiga quesadilla-middag
Hur gott är det inte med klassikern lussekatter. Det är nog en av mina absoluta favoriter under julen. Det finns ju nu väldigt många olika varianter av lussekatter och många är goda och många kommer ni få smaka på här
Gjærbakst er vår absolutte favoritt. Disse bollene er søtet med honning og inneholder kesam. De er fantastisk gode og supre og ha liggende i fryseren til overraskende besøk