Snittar tunnbröd recept

Snittar av tunnbröd

Snittar av tunnbröd

Ska du ha en liten bjudning eller är du helt enkelt sugen på något litet att äta? Gör snittar av tunnbröd! Detta är en klassiker som har mättat både stora och små magar i många decennier. Både vuxna och barn tycker om tunnbröd och det fina är att de går att variera i all oändlighet. Lägg ut ett tunnbröd på bänkskivan framför dig och bred ut mjukost över hela ytan, lägg på några salladsblad och tunna skivor av rädisa. Snurra varsamt ihop brödet till en korv och snitta upp den i lagom bitar. Ät och njut!

Snittar för alla smaker

Snittar av tunnbröd går att variera hursomhelst. En klassiker är att göra laxsnittar med pepparrot, det är en mer vuxen smak som passar bra till festmåltiden. Vill du ha något mer barnanpassat kan du byta ut laxen mot ost och pepparroten mot smör. Där har vi en riktig favorit här på myTaste. Det fina med snittar av tunnbröd är att man kan anpassa innehållet efter tycke och smak, men att de ändå ser exakt likadana ut. Se bara till att snitta dem i samma form. På detta sätt blir det ingen visuell skillnad om någon äter kött och någon annan håller sig till vegetariskt, alla äter ändå från samma bricka. Snittar är ett bra snacks på stora helger, så som nyår och midsommar, och fungerar utmärkt även som mellanmål eller som färdkost på utflykten. Låt barnen vara en del av matlagningen genom att låta dem bestämma innehållet i sina snittar själva.

Snittar av tunnbröd passar alla

Det finns många olika versioner av enkel plockmat. Snittar av tunnbröd har länge hållit sig på förstaplatsen eftersom de är överlägsna i godhet, enkelhet och mått av variation. Andra goda snacks är ost och oliver på tandpetare eller en svensk husmansklassiker: limpa och falukorv på tandpetare. När det kommer till små snacks och tilltugg finns det inga begränsningar, tänk litet och gott så är du på rätt spår. Snittar av tunnbröd varierar du enkelt genom att låta alla gäster välja sina egna ingredienser. Kanske vill någon ha en mer klassisk version med lax medan dina unga släktingar är mer sugna på kaviar och ägg? Eftersom allt rullas ihop finns det en god chans att det mesta fungerar - få igång kreativiteten tillsammans med myTaste och du kommer snabbt hitta nya favoriter. Om någon är allergisk mot gluten finns det glutenfria tunnbröd att tillgå i närmaste välsorterade matvarubutik, självklart ska alla få sin tunnbrödssnittar efter egna preferenser.

Sökförslag och sidor