En klassiker med smak av kanel, och en egen version med smak av mandelmassa och sesamfrön. a maj önskar jag er alla med fikaglada fyllda vetebrödskransar
Enklaste och kanske det godaste julgodiset gör du själv med endast tre ingredienser. Rulla mandelmassan till små avlånga kulor och stoppa i dem i dadlarna
Börja med vaniljkrämen, så att den hinner svalna ordentligt tills du ska ha på den. Supergod vaniljkräm och i ”snurrorna” gömmer sig mandelmassa, smör och socker
1100 g mandelmassa. 100 g mandelmassa 0. 225ºLägg vetemjöl, socker, smör och smulad jäst i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. 1Kör mandelmassa och mandel i mixer till smulor. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten. 1Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka
Tina upp smördegsplattorna och fäst ena änden till den andra med några droppar vatten. Blanda ihop mandelmassa och mjölk till en slät smet (förvara i kylen)
Servera med glass. Utskjutande mandelmassa trycks in eller skärs bort, så att bågen blir jämn. Skär 10-15 skivor mandelmassa och fördela dem i ananasfickorna. 15 min, gärna med lock för extra spröd finish. 150 g ODENSE Mandelmassa Lyx