Snittar med lufttorkad skinka recept

Snittarna till nyårspartyt

Crostini medlufttorkadskinka & päronsalsa. Är du liksom jag ute i sista rappet med att planera snittarna till nyårspartyt
Årets påskbuffé

Årets påskbuffé

Den färdiga smördegen jag nämnde i förra inlägget att jag hade köpt gjorde jag snittar av som jag toppade med vitlöksost och kallrökt lax
Getostfylld kyckling med dijonsås

Getostfylld kyckling med dijonsås

Sen lindade jag kycklingen i lufttorkadskinka, har man inte det går det bra med bacon. Fördela ut oströran på kycklingarna och linda in i skinkan
Nyårsafton 2011

Nyårsafton 2011

-)Johan och Lena hade dukat upp ett fantastiskt bord  medsnittar/tapas. crostinis toppade med basilika, brie, lufttorkadskinka och grön pesto, i bakgrunden ses även focaccia
Fylld fläskfilé med mozzarella och salami

Fylld fläskfilé med mozzarella och salami

Nu är det ju inte alla som gillar smaken av tryffel, men då löser man det på enklaste viss genom att lägga på vanlig salami istället - eller varför inte lufttorkadskinka
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Häng upp handduken med köttet i ett soligt söderfönster. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen 4-5 dagar. Lägg i kylen 1 dag och skiva sen köttet i lövtunna skivor, gärna med skärmaskin
Nyårssnittar

Nyårssnittar

I dagens nummer av KalmarPosten tipsar jag däremot om två finfina snittar till nyårsbubblorna som ni får här tillsammans med min lilla krönika
två trevliga smårätter till påsk

två trevliga smårätter till påsk

Knäckesnittarmed räkröra. Servera gärna medlufttorkadskinka, spenat och lite crème fraîche. För min del får det gärna vara enkla rätter med vårkänsla
Hej då påsken!

Hej då påsken!

Till påsk brukar pappa göra en kall skinka som han serverar tillsammans med en hemgjord mimosasallad
Toast med svamp- och äppelröra

Toast med svamp- och äppelröra

Jag gjorde snittar till en middag på jobbet idag, och kände för att göra något annat än den klassiska toast skagen som både efterfrågas och görs lite på rutin ibland
Italienska kycklingrullader

Italienska kycklingrullader

Vira parmaskinka runt varje rullad och lägg dem med skarven nedåt i en. Här kommer en variant med kyckling
Parmaspäckad kycklingfilé med pestotagliatelle

Parmaspäckad kycklingfilé med pestotagliatelle

Fyll filéerna med två skivor skinka och två skivor parmesan vardera. Den här rätten är verkligen superlätt och har få ingredienser men trots det är den fylld med massor av goda smaker
Lax med parma och salvia

Lax med parma och salvia

Linda två skivor skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Fyll varje filé med några salviablad och riven parmesan, salt & peppar