Sniglar provencale är en gammal klassiker, servera dom med ett glas rött vin och ett gott bröd att suga upp smöret med, kanske inte så nyttigt men aj aj så gott
Skala och hacka vitlöken. Sätt ugnen på 250°. Stek champinjonerna i 1 msk av smöret i en stekpanna. Lägg över dem i 4 ugnssäkra portionsformar eller i en stor ugnssäker form
Vitlöksgratinerade sniglar. Här kommer några bilder från vår mysiga nyårsafton. I krispig kyla skålade vi in tolvslaget, och en del raketer smälldes även av till pappor och barns stora glädje
Vi har också testat på sniglar för första gången och det tar ju emot litegrann till en början men det underlättar iaf att jag valde att första gången köpa frysta som redan gjort sitt på jordelivet
Om ramslöken är ren utan smulor, jord eller små sniglar kan du använda den direkt, annars kan du skölja den och torka den i salladsslunga eller låta den ligga framme och torka