Det vi har gemensamt är kummin, ett måste för att få kalla det akvavit. I år har vi gjort egen snaps till jul, men den kan ju göras året om, kanske att man byter etikett till midsommar
Brännmästarens egen favorit, kummin, anis och fänkål, med fin avrundad sherryton. En äkta akvavit som den smakade förr, med tydlig kumminkaraktär och fänkålsdoft
Ja snapsen är viktig och får gärna vara kryddad med kummin, fänkål, anis och pomerans. Självklart med potatis, lök och tomat också och gärna med vatten och snaps till
kummin och anis i en flaska med sprit och skruva på korken. Anissnaps med smak av citron & mynta. Lägg i citronskal, skal från rabarber, en stjärnanis och mynta i en glasflaska
Tagged as anis, bär, dill, fänkål, kräftor, kummin, sill, snaps, surströmming, Svamp . Om du inte provat att göra snaps själv så kan jag varmt rekommendera dig att testa
½ tsk anis. ½ tsk fänkål. 1 tsk kummin. Blanda ättikslagen och rör så att sockret smälter. Skala och skär äpple och rotsaker i strimlor och blanda med kryddorna
Läckert ljusgrön i färgen med anis, kummin och fänkål i botten samt friska apelsintoner. Mäskdrängens Akvavit har en tydlig kummin och fänkålsdoft samt inslag av citrus och lakrits
Gammal Norrlands Akvavit Årets midsommarsnaps är Reimersholms Norrlands Akvavit , med klar favoritpotential - kryddad med kummin, anis, fänkål och en liten stänk av sherry