Snapsen vill jag dock inte vara utan och här vill jag passa på att slå ett slag för den norska traditionen att lagra sin akvavit på sherryfat, allt från några månader till många, många år
Dela den kokta potatisen och stek den i lite smör tillsammans med sugar snapsen. Sugar snaps. Slå på vinäger , vitt vin samt anis, lagerblad och krama i saften från 1 citron. 2 stjärnanis
Ja snapsen är viktig och får gärna vara kryddad med kummin, fänkål, anis och pomerans. Självklart med potatis, lök och tomat också och gärna med vatten och snaps till
En himla bra kryddblandning som funkar att smaksätta både snaps och sill. Bra gåbortpresent som bara kryddblandning, eller som en burk sill eller snaps
Sila snapsen genom kaffefilter. 5 påse anis. Lägg kryddorna i en flaska eller glasburk. Häll på en flaska Brännvin Special tillsammans med flytande honung (kan uteslutas)
Tagged as anis, bär, dill, fänkål, kräftor, kummin, sill, snaps, surströmming, Svamp . Om du inte provat att göra snaps själv så kan jag varmt rekommendera dig att testa