Snabbsaltad gurka salt recept

Snabbsaltad slanggurka

Snabbsaltad slanggurka

Snabbsaltadgurka tillhör en av favoriterna, speciellt på leverpastejsmörgåsen. I Sverige kan jag också tycka att det är lite äckligt med saltgurka i lösvikt, blir snabbt grumlig och mjölkig lag som de ligger i, och det vägrar jag köpa
Snabbsaltad ekologisk färsk slanggurka

Snabbsaltad ekologisk färsk slanggurka

Jag fullkomligen älskar snabbsaltadgurka. Snabbsaltad gruka. Salt krispig färsk gurka. Den ekologiska gurkan är däremot smakrikt och god

Snabbsaltad Västeråsgurka

Varva gurka och dill i en burk och häll på kall lag. Koka upp vattnet och häll i saltet så det smälter
Snabbsaltad ekologisk färsk slanggurka

Snabbsaltad ekologisk färsk slanggurka

Recept ⁄ TillbehörSnabbsaltad ekologisk färsk slanggurka. Salt krispig färsk gurka. Den ekologiska gurkan är däremot smakrikt och god
Saltgurka

Saltgurka

I helgen var det på Coop som jag hittade billiga färska Västeråsgurkor, och jag fullkomligt älskar snabbsaltade Västeråsgurkor så igår slängde jag ihop en burk som nästan är slut
Biff a la Lindström a la bloggen

Biff a la Lindström a la bloggen

Köttfärsbloggens snabbsaltadegurka. Jag känner mig iallafall väldigt nöjd med resultatet av saftiga biffar som i kombination med saltadegurkan, färskost a la pepparrot och äggula blev succé
Biff a la Lindström a la Köttfärsbloggen

Biff a la Lindström a la Köttfärsbloggen

Köttfärsbloggens snabbsaltadegurka. Jag känner mig iallafall väldigt nöjd med resultatet av saftiga biffar som i kombination med saltadegurkan, färskost a la pepparrot och äggula blev succé
Falafel

Falafel

Tomatsalsa (rödlök, krossad tomat, salt, peppar, spiskummin, vitlökskross, lite olja, piri piri, låt puttra ihop), färdig surkål, snabbsaltadgurka (salta, låt stå en stund, häll av vattnet), lerugnsbakat bröd från Orientbutik, tomatskivor med grönmynta, tahinisås (tillsätt vatten och citron i tahinin), falafel gjorda på färdig mix friteras i olja, lägg upp, rulla ihop, ät, njut
Snabbsaltad gurka

Snabbsaltad gurka

I Anna Bergenströms kokbok Annas Mat hittade jag receptet nedan på snabbsaltadgurka och det passar mig och min situation perfekt då gurkorna är klara att förtäras redan efter en vecka och bör vara uppätna innan löven faller från träden och planen lyfter till Sao Miguel
Snabbsaltad gurka

Snabbsaltad gurka

Skär gurkorna i lagom bitar, skär av ändarna, lägg i iskallt vatten medan du blandar lagen,rör så det smälter ihop, lägg ner gurkan tillsammans med dill och blad, ställ kallt 2-3dygn, håller ca 1 vecka 2-3 slanggurkor, 5msk salt, 1msk socker,1 liter vatten, dillkvistar, svarta vinbärsblad
Snabbsaltad Västeråsgurka

Snabbsaltad Västeråsgurka

Varva gurka, dillkronor, körsbärsblad och vinbärsblad i en kruka. Koka upp en lag av vattnet, det grova saltet och socker
Snabbsaltad Västeråsgurka Slanggurka

Snabbsaltad Västeråsgurka Slanggurka

Gurka. ½ dl salt. Slanggurka eller västerås gurka. Västeråsgurkan, gör små hål runt varje gurka med en provsticka eller gaffel

Snabbsaltade gurkor

Pricka dem, dvs stick i varje gurka på några ställen med t ex en grov nål. Låt den stå så att salt och socker smälter

Snabbsaltad gurka

Blanda vatten salt och socker. Lägg allt i en glasburk, rör om så att salt och socker löser sig. 1 dl grovsalt

Stekt strömming med snabbsaltad gurka

Servera med pressad potatis, riven pepparrot, citron och den saltadegurkan. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två, salta och vänd dem i mjölet