Snabb surdegsgrund recept

Surdegsbröd med hälften dinkel

Surdegsbröd med hälften dinkel

Snabbt in i ugnen, släng in några isbitar på nedersta plåten och stäng luckan. -)Ingredienser2 msk rågsurdegsgrund2 dl vetemjöl special1 dl ljummet vattenPå kvällen rör man ihop surdegsgrunden med mjölet och vattnet. 2 msk rågsurdegsgrund
SURDEG

SURDEG

Ndean följer en liten snabb genomgång om vad surdeg är, hur den fungerar & hur du håller den vill liv

Surdegsguiden

Man kan också använda sig av lite, lite jäst för att snabbt komma igång. Surdegsgrund. Nu är din surdegsgrund färdig
Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Har du ingen surdegsgrund, så tycker jag du ska starta en på direkten. Stäng snabbt luckan och vrid ner temperaturen till 220 grader
Med äpple och valnöt

Med äpple och valnöt

Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Dag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund150 g vetemjöl special100 g rågmjöl300 g ljummet vatten. Blanda allt utom salt, valnötter och äpple i 8 minuter i degblandare (5 minuter långsamt och 3 minuter lite snabbare). 100 g rågsurdegsgrund
Nattjäst succé

Nattjäst succé

* Eftersom degen är ganska lös gäller det att vara lite snabb i vändningarna så att inte bröden flyter ut för mycket
Dags för surdeg

Dags för surdeg

Då kommer du ganska snabbt få mycket grundsur att använda. Så här gör jag alltid min surdegsgrund och det är enda jag någonsin har lyckas med
Valnötsbröd med Aprikos

Valnötsbröd med Aprikos

Ta upp på väl mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop till två limpor. Ta upp på väl mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop till två limpor
Med nötter och frön

Med nötter och frön

Det gäller att vara snabb så man inte bränner sig på ångan. Jag använde min alldeles nya surdegsgrund som det var bra fart på
Mammas lingonbröd

Mammas lingonbröd

Filmjölksbröd går ju oftast så snabbt att slänga ihop, detta bröd är inget undantag. Ja, eftersom surdegsgrunden gick åt fanders så fick det bli ett annat bröd denna eftermiddag
Potatislimpa med surdeg

Potatislimpa med surdeg

Väg upp surdegsgrund, vetemjöl, vatten, rågmjöl och vetemjöl i bunken till hushållsassistenten. 25g flingsaltMata surdegsgrunden några timmar innan du ska baka och låt den stå i rumstemp så den bubblar igång. Värm ugnen till 250°C (ej med snabben)
ÄPPLE OCH VALNÖTSBRÖD

ÄPPLE OCH VALNÖTSBRÖD

Receptet kommer från Pain de Martins BloggDag 1, kväll100 g Rågsurdegsgrund150 g vetemjöl special100 g rågmjöl300 g ljummet vattenBlanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Täck med plastfolie och låt stå på ett varmt ställe över natten, gärna runt 22–24 graderDag 2, morgonSurdegen från gårdagen400 g äppeljuice750 g vetemjöl special20 g salt300 g äpple (skalat, urkärnat och tärnat)250 g valnötterBlanda allt utom salt, valnötter och äpple i 8 minuter i degblandare (5 minuter långsamt och 3 minuter lite snabbare)
Bröden är klara!!!!

Bröden är klara!!!!

Väl i ugnen blev dom snabbt större. Igår kväll satte jag 2st surdegsgrunder (surdeg, vatten & mjöl) en av rågsur & en av vetesur, dom fick stå framme till lunch idag
Surdegslimpor med russin och solros

Surdegslimpor med russin och solros

Men lika snabbt har jag hunnit glömma bort det igen, i min iver att börja med det recept jag för stunden fastnat för
Slutspurten!

Slutspurten!

Blanda surdegsgrunden, vatten & mjöl i en bunke. 100 gr (1 dl) rågsurdegsgrund. Blanda alla ingredienserna i en degblandare, kör i 8 minuter (4 min långsamt, 4 snabbt). 100 gr (1 dl) rågsurdegsgrund
Surt men inte sur

Surt men inte sur

100 g rågsurdegsgrund300 g ljummet vatten180 g rågmjölSkållning. 300 g hela dinkelkorn600 g vattenBlanda surdegsgrund, vatten och rågmjöl i en bunke. Blanda alla ingredienser utom salt och arbeta med degblandare i 8 minuter (varav halva tiden på låg hastighet och andra halvan lite snabbare). 100 g rågsurdegsgrund
Smyger in våren

Smyger in våren

Ständigt återkommer jag till smulpajsvarianten, eftersom den är oslagbart god, snabb, enkel och kan varieras i det oändliga