Snabbt in i ugnen, släng in några isbitar på nedersta plåten och stäng luckan. -)Ingredienser2 msk rågsurdegsgrund2 dl vetemjöl special1 dl ljummet vattenPå kvällen rör man ihop surdegsgrunden med mjölet och vattnet. 2 msk rågsurdegsgrund
Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Dag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund150 g vetemjöl special100 g rågmjöl300 g ljummet vatten. Blanda allt utom salt, valnötter och äpple i 8 minuter i degblandare (5 minuter långsamt och 3 minuter lite snabbare). 100 g rågsurdegsgrund
Filmjölksbröd går ju oftast så snabbt att slänga ihop, detta bröd är inget undantag. Ja, eftersom surdegsgrunden gick åt fanders så fick det bli ett annat bröd denna eftermiddag
Väg upp surdegsgrund, vetemjöl, vatten, rågmjöl och vetemjöl i bunken till hushållsassistenten. 25g flingsaltMata surdegsgrunden några timmar innan du ska baka och låt den stå i rumstemp så den bubblar igång. Värm ugnen till 250°C (ej med snabben)
Receptet kommer från Pain de Martins BloggDag 1, kväll100 g Rågsurdegsgrund150 g vetemjöl special100 g rågmjöl300 g ljummet vattenBlanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Täck med plastfolie och låt stå på ett varmt ställe över natten, gärna runt 22–24 graderDag 2, morgonSurdegen från gårdagen400 g äppeljuice750 g vetemjöl special20 g salt300 g äpple (skalat, urkärnat och tärnat)250 g valnötterBlanda allt utom salt, valnötter och äpple i 8 minuter i degblandare (5 minuter långsamt och 3 minuter lite snabbare)
Väl i ugnen blev dom snabbt större. Igår kväll satte jag 2st surdegsgrunder (surdeg, vatten & mjöl) en av rågsur & en av vetesur, dom fick stå framme till lunch idag
Blanda surdegsgrunden, vatten & mjöl i en bunke. 100 gr (1 dl) rågsurdegsgrund. Blanda alla ingredienserna i en degblandare, kör i 8 minuter (4 min långsamt, 4 snabbt). 100 gr (1 dl) rågsurdegsgrund
100 g rågsurdegsgrund300 g ljummet vatten180 g rågmjölSkållning. 300 g hela dinkelkorn600 g vattenBlanda surdegsgrund, vatten och rågmjöl i en bunke. Blanda alla ingredienser utom salt och arbeta med degblandare i 8 minuter (varav halva tiden på låg hastighet och andra halvan lite snabbare). 100 g rågsurdegsgrund