I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Sedan använde jag en vanlig osthyvel att hyvla ut bitar av nougaten på den varma kakan, det smälter snabbt, sen är det bara att smeta ut nougaten över hela kakan
De här havregrynsrutorna är så himla lätta att göra och går också riktigt snabbt att göra. Ta ut kakan ur ugnen och lägg direkt på nougat genom att skära tunna skivor av nougaten med hjälp av en osthyvel
Fick tänka snabbt och bestämde mig för att göra men mandelbotten av smeten, så jag kompletterade med lite ingredienser och gjorde en mozartkaka istället med de klassiska smakerna, mandel, pistage, nougat och choklad
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt kallna med plåten som lock. NougatkrämKoka upp gräddmjölken med sockret tills det är simmigt, det tar några minuter på svag värme
Blanda ihop snabbt. Blanda vetemjöl, kakao, socker, brun farin och vaniljsocker i en skål. Smält nougat i vattenbad eller på låg temperatur i mikron och tillsätt lätt uppvispad vispgrädde
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt kallna med plåten som lock. I torsdags var det Hela Sverige Bakar på sjuan och denna Nougat tårtan var med från en av deltagarna, jag har snott receptet rakt av