Det kan ta lite tid, går snabbare om man värmer men låt i så fall lagen svalna sedan. Sort nummer två är "Muncher", en grön god inläggningsgurka som blir färdig tidigt
Vill du göra en snabbareinläggning av vanlig slanggurka kan jag rekommendera pressgurka. Det var absolut värt besväret och jag hade inlagd gurka ända fram på vårkanten, trots att jag gav bort ett par burkar
Framförallt hamnade jag i den ständiga väntan under kvalet i Gävle bredvid en kvinna som jag snabbt blev bra vän med - Sigrid Bárány - och som sedan med finess & fantastisk mat kammade hem titeln
Efter ca 1 vecka är inläggningen klar att ätas. Tips. Lagen skall täcka grönsakerna om den inte gör det, gör en ny satslag och häll över, hellre för mycket än för lite
Skiva gurkan och blanda allt samman i en hink. Täck gurkan med tex en tallrik och placera en tyngd på så att gurkan kommer att täckas av den lag som bildas
En snabbinläggning gör du på följande vis. Inlagd färsk gurka smakar gott till grytan. Blanda 1 dl grovt salt, 1 msk strösocker, 1 msk ättika och skivad slanggurka
Den måste komma igång snabbt och får inte avbrytas. Luktar inläggningen illa beror det sannolikt på att grönsakerna var skadade eller att du använt fel mängd av någon av de övriga ingredienserna