Mamma och pappa hade plockat massor med smultron så självklart tog vi det. Lägg ena marängbotten på ett fat, lägg på glass sedan grädde och ½ av smultronen/jordgubbarna
I år gjorde vi vår egen variant av Buffetidningens förslag till midsommartårta - en lyxig kladdkaka med sommarbär Istället för att följa deras recept gjorde jag en lyxig variant av en äggfri kladdkaka med både mörk och ljus choklad i samt toppad med nyplockade smultron istället för jordgubbar
Garnera tårtan med smultron och servera med lättvispad grädde. Botten. Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten på en springform (24 cm) med bakplåtspapper
Fyll botten med kesella vanilj och garnera med jordgubbar och smultron. 3st Smördegsplattor a 10x8cm1st Ekologiskt ägg1,5dl Kesella vanilj3dl JordgubbarSå många smultron du kan hitta någonstans nära dig
Bara några steg in i skogen hittade vi blåbärsris fulla med bär (och spindlar så jag höll påsen och viftade mygg medans Erik plockade), på tomten nallade vi lite hallon och i vägkanten hittade vi några små rara smultron
Plocka smultronen. Avsluta med smultronen på toppen. 2-3 dl färska smultron. Sätt ugnen på 100 grader. Rita cirklar på ett bakplåtspapper som motsvarar hur stora man vill ha bakelserna