Sedan var det mormors smuldegspaj, som smakade bäst på Skrea Strand i hennes badstuga. Min mamma gjorde ofta en paj med sockerkakssmet när jag var liten
Smuldegspaj med äpplen. Mät upp mjöl och socker i en skål. Rör ner socker och ägg, blanda väl. 100 gram smält smör 2-3 msk socker 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 4-5 syrliga äpplen 2-3 msk socker ½-1 tsk kanel Värm ugnen till 225 grader Tillagning. 100 g smör 2 1⁄2 dl strösocker 2 st ägg 1 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker (jag brukar tillsätta chokladkross, idag Valhrona choklad) Gör så här
Smuldegspaj med äpplen. Mät upp mjöl och socker i en skål. Rör ner socker och ägg, blanda väl. 100 gram smält smör 2-3 msk socker 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 4-5 syrliga äpplen 2-3 msk socker ½-1 tsk kanel Värm ugnen till 225 grader Tillagning. 100 g smör 2 1⁄2 dl strösocker 2 st ägg 1 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker (jag brukar tillsätta chokladkross, idag Valhrona choklad) Gör så här
Detta är en ganska så klassisk och vanlig smuldegspaj med rabarber och varken klassiskt eller vanligt ska man förakta, man brukar ju säga att "gammal är äldst" och det finns ju en anledning till det