-) Har du en pastamaskin hemma så ska du absolut testa att göra plattor för det är ju det enklaste. En av anledningarna till varför den blev så himla god var ju givetvis dem hemgjorda lasagneplattorna
Tomatsåsen går naturligtvis att äta som sås till pasta eller bara doppa lite bröd i den. Nej usch, vilket tråkigt väder det har varit här i några dagar nu
Använd så god buljong som möjligt, kanske rentav en hemgjord buljong. Fortsätt så tills grynen blivit mjuka men fortfarande har en liten hård kärna – italienarna vill ha sin risotto, liksom sin pasta, al dente
Du kan smaksätta osten med olika örter, servera det på rostat bröd eller varför inte pasta. Serverade osten på en bit rostat bröd toppad med torkade fikon, timjam, olivolja och pepparJag har alltid tänkt att hemgjord färskost är knepigt att tillreda och dessutom tidskrävande - där hade jag fel
Olivolja blandad med citron och lite salt blir en bra smaksättare. Enkla mellanmål är nöt- och fröblandningar, frukt, avokado, fröknäcke med någon avokadoskiva, makrill, banan med kanel, hemgjorda bars osv
Det går även enkelt att smaksätta den med exempelvis, starkt kaffe, likör, sprit, choklad osv. För att göra blommorna och dekorationerna till min studenttårta så har jag använt mig utav min egna hemgjordasockerpasta som jag blandat med flower paste
Till middagen åt vi sötpotatis tillsammans med hängmörad biff som vi kryddat med hemgjord marinad (chilipasta, vitlök och en knutta soja) som vi har som favorit hemma
Är man sugen så kan man också smaksätta själva degen, använd det som du tycker är gott men förslag som funkar bra är ju tex alla sorters örter, saffran, chili mfl