Den smakrika kålen som även kallas kruskål är rik på c-vitaminer, järn och kalcium. Grönkål - denna så underbart goda och nyttiga grönsak måste bara finnas med vid julens måltider
Nästan ingen har nog missat trenden att göra grönkålschips i ugnen och det här är en liknande variant men som går betydligt snabbare, perfekt som tillbehör till maten som bidrar med ytterligare en god smak och konsistent till rätten
Det är något helt fantastiskt subtilt i hur de hanterar råvaror, använder smaken av hav på ett nästan oöverträffat sätt och framförallt är experter på the subtle art of umami
Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Stek rödlök, vitlök, grönkål, tofu och oliver i timjan och olivolja tills tofun börjar få färg och grönkålen har blivit mjuk
Mera smak och mera krisp, fungerade superbra. Grönsaker behåller sina nyttiga ämnen då dem inte kokas och köttets saftiga smak reduceras inte bort utan tas upp av tex grytan
Så det blev en liten twist med dofter och lite smak sv julen. Vi gjorde även en sallad på grönkål och granatäpple samt köpte lite Libabröd som passade magiskt till
Du kan använda dig av ett flertal olika ingredienser för att få till en djup smak. Du kan också krydda upp buljongen med olika kryddor, både färska och torkade efter smak
Den har en lite sötaktig smak, vilket gör att jag inte har med något sött i receptet. Vill du minimera det som luktar brukar boven vara rättikan, du kan byta den mot annan rotfrukt, mer morot, grönkål eller gul/polka-betor