Smörstekt torskfilé recept

Smörstekt torskfilé med hemmagjord Hollandaisesås

Smörstekt torskfilé med hemmagjord Hollandaisesås

Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås. TorskfiléPotatisGrön sparrisSås250 g smör3 st äggulor2 msk äppelcidervinäger½ citron, saftenSalt, efter smakVitpeppar, efter smakStek torsken i rikligt med smör, salta & peppra
Smörstekt torskfilé med palsternackspuré

Smörstekt torskfilé med palsternackspuré

Idag fick det bli stekt torskfilé med palsternackspuré till lunch och till det var det smörstekt broccoli samt rödlök som jag reducerat ned med lite balsamvinäger, hade kvar lite vitvinssås sen gårdagens lunch så den fick också åka med, fräschade upp den med lite persilja
Smörstekt torsk med champinjoner och bacon

Smörstekt torsk med champinjoner och bacon

4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smörstekt torsk med grön potatissallad

Smörstekt torsk med grön potatissallad

Smörstekt torsk. Smörstekt torsk. Smörstekt torsk med grön potatissallad (4 port. 600 g torskfilé. Stek torskfiléer i generöst med smör, 3-4 minuter per sida. Smörstekt torsk med grön potatissallad (4 port
Smörstekt torskrygg med tillbehör

Smörstekt torskrygg med tillbehör

Palsternackspuré. Koka palsternackor med mjölk och grädde under lock i ca 10 minuter. Tillsätt smör, socker, salt och peppar
Smörstekt torsk med gurksås

Smörstekt torsk med gurksås

Lägg ut torskfiléerna på en skärbräda och salta. Smörstekt torsk och kokt potatis är gott i all sin enkelhet, men kräver ju en god sås för att bli en komplett middag
Smörstekt torsk med kantarellsås

Smörstekt torsk med kantarellsås

4 Torsk 600 g torskfilé 1 dl vetemjöl 2 msk smör eller margarin 900 g potatis Kantarellsås 1 gul lök 1 burk kantareller (à 184 g) 1/2 msk olja salt och peppar 1 msk maizena majsstärkelse 2 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 msk soja Haricots verts 150 g haricots verts 1 rödlök 1 msk rödvinsvinäger 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken