Smörstekt abborrfilé recept

Smörstekt abborre med grön ärtsås

Smörstekt abborre med grön ärtsås

600 g abborrfilé. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan
Smörstekt abborrfilé med kall örtsås

Smörstekt abborrfilé med kall örtsås

Finns det något godare än färsk fisk. Och då menar jag inte sådan som fiskats för några dagar sedan och, likt nästan all fisk som säljs här på östkusten, fått ta vägen över fiskauktionen i Göteborg

Smörstekt abborre med kantarellsås

600 g abborrfilé. Rensa svampen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svampen svettas i en torr panna på låg värme tills vätskan kokat bort

Smörstekt abborre med vitvinssås

Skär bort benraden som sitter på mitten av abborrfilén. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull utan att den tar färg