Man liksom byter ut vattensmak mot smörsmak och sen händer de grejer. Jag har en del i arkivet, bara skriv in kantareller i sökrutan så kommer en hel del recept upp
Viktigt för att känna den goda smörsmaken tycker jag. Servera genast så att brödskivan inte blir blöt och mjuk, utan spänsten i den stekta skivan finns kvar när du tar din första tugga
Jag tar med lite av den vita bottensatsen, det ger god sälta och smörsmak åt såsen. Smakrik Smörsås. Choronsås är en variant av bearnaisesås, med extra smaksättning av tomatpuré, som jag använde mycket när jag jobbade
Genom detta behåller du en godare smörsmak). När kakan är färdig, ta ut den och låt den svalna länge i rumstemperatur innan du sätter på glasyren (den ska inte vara minsta varm, utan sval)
Bryn det saltade och pepprade hjortköttet på hög värme i en blandning av smör och olja (det är för att du ska få den fina smörsmakenutan att det bränner fast vid de höga temperaturerna då mjölkrester fälls ut och lätt bränner fast i botten – oljan höjer kokpunkten)
Du kan använda ghee för nötig smörsmak eller välj kokosolja om du undviker även spår av mjölk. En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
En olja med artificiell smörsmak och lika artificiell gulfärg. Det går inte att byta smör mot en oljig blandning med smörsmak och tro att det ska likna originalet
Vispa upp smöret fluffigt, ju längre du vispar desto mindre smörsmak. Pepparkaks cupcakes. För många är pepparkakan en godbit som bara äts under vintern men jag äter pepparkakor året runt, dessutom är det en av de få kakor som jag tycker är godast köpt
(ger ca 3 dl vaniljkräm)2 äggulor2 msk strösocker3/4 msk potatismjöl2,5 dl mjölk0,5 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker1tsk smörsmaka av med en nypa salt (mitt eget tillägg)1