Idag bjuder jag och Lindha på ett recept så du kan göra smörgåstårtan själv därhemma. Och förstås alla andra som vill ha ett gott glutenfritt och mjölkfritt alternativ, tyvärr är det ju inte så vanligt att hitta sånt på caféer, än
Den här smörgåstårtan bjöd jag mina vänner på i lördags. Jag blandade i hop lite av varje men mätte inte, så mängden får du göra på känsla om du vill prova att göra en likadan
Som avslutning så tar du två gurkskivor och en citronskiva och gör snitt från mitten och ut mot en av kanterna och vrider kanterna åt varsitt håll och tryck ner mittpå tårtan och sätt dit två dillkvistar
Jag kan väl inte påstå att jag kände mig helt lockad av idén att, förutom födelsedagsmaten och den vanliga födelsedagstårtan till familjens kalas, dessutom göra en smörgåstårta till ytterligare ett kalas, men vem säger väl nej när ens barn frågar så snällt
Sätt ugnen på 225º. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter
Lägg på brödhalvorna på samma sätt som innan, och bred ut mjukosten i ett jämt lager. Lägg på de sista halvorna bröd, och bred ut majonnäsen som är blandad med crème fraichen
Eftersom vi har stängt på söndagar och en del bakverk inte tål att sparas till måndag har det blivit både smörgåstårta och kakor till frukost, lunch och middag hela dagen
Kladdkakans dag, Chokladens dag (gott i bakverk), Smörgåstårtans dag (det är ju en tårta. Sedan på med ännu mer Dumle Snacks och slutligen lite kolasås som ringlas över hela härligheten