Smör vetemjöl socker salt ägg jäst vatten och salt recept

Jacks saffransbullar

Jacks saffransbullar

Blanda farinsocker, rumstempererat smör, riven Odense Mandelmassa och Ekströms färdiga marsánsås till en jämn smet
Kanel- och kardemummabullar

Kanel- och kardemummabullar

Blanda samman smör, sockeroch kanel tills att du fått en krämig fyllning. Slå på mjölk, smör-och kardemummablandningen över jästen så att den löses sig
Saffransbullar och lussekatter

Saffransbullar och lussekatter

Blanda smör, strösocker, nystötta kardemummakärnor och riven mandelmassa till en krämig fyllning. Smält smör till pensling
Hallon och Mandelbullar

Hallon och Mandelbullar

Häll mandelmjöl, florsockeroch det tärnade smöret i en skål. Hacka ner det rumstempererade smöret samt ett äggoch rör runt
KARDEMUMMABULLAR OCH TRÄDGÅRDSGÖMMOR

KARDEMUMMABULLAR OCH TRÄDGÅRDSGÖMMOR

Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smörochägg. Blanda smör, strösockeroch kanel till krämig fyllning
Hasselnöts- och päronbullar

Hasselnöts- och päronbullar

Tillsätt sockret ochsmöretoch mixa ihop till en slät fyllning. ägg blandat med en skvätt vatten + salt till pensling
Ägg benedict med lax

Ägg benedict med lax

När allt smör vispats in ska såsen vara tjock och blank. Smält smöret. Tillsätt salt , socker, bakpulver och mjöl, arbeta till en smidig deg
Smöriga och goda Lussebullar

Smöriga och goda Lussebullar

Strö över saltochsocker. en sockerbit. Rör i saffransmjölken ochäggen. När den har jästoch är sådär mjuk och mysig som en babymage häller du ut den på ett mjölat bord och knådar den lite
Mjölk- och äggfria Lussebullar

Mjölk- och äggfria Lussebullar

Rumsvarmt smör/margarin suger inte upp lika mycket mjöl som smält smör gör och därför behöver du inte använda lika mycket mjöl i degen
Blåbär- och vaniljbullar i långpanna

Blåbär- och vaniljbullar i långpanna

Tillsätt salt, socker, mjöl och klicka i det mjuka smöret. smör, rumsvarmt och mjukt. vetemjöl. Rör ihop florsocker med lite vatten till lämplig glasyrkonsistens och ringla glasyr på kakan
Citron- och vallmobullar

Citron- och vallmobullar

Tillsätt socker, salt, kardemumma, äggochsmör. Citron och vallmofrön är en fantastisk kombination som man kan se här och där på nätet, oftast i form av en sockerkaka med citron och vallmofrön tycker jag
MJÖD OCH MUNKAR

MJÖD OCH MUNKAR

sockeroch russin. Struvor är ett vanligt tillbehör, men vi håller oss till sockermunkar vid oss sedan flera år tillbakas, då kollegan Maria delade med sej av sitt recept
Inget ägg i mina saffransbullar

Inget ägg i mina saffransbullar

Plocka fram smöretoch vänta en timme. Blanda alla ingredienser till degen utom smöret. Pensla dem med sockerlag om du vill ha en blank och söt yta

Kanel- och kardemummabullar

Smält smöret. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Koka ihop sockerochvatten i en kastrull
Ylvas saffranskaka

Ylvas saffranskaka

Vispa upp ägget lätt och pensla längderna, dekorera enligt önskemål med pärlsocker eller mandelflagor
Malins saffranslängd

Malins saffranslängd

Vispa upp ägget lätt och pensla längderna, dekorera enligt önskemål med pärlsocker eller mandelflagor