Bryn filén väl runt om i smör i en stekpanna. I lördags när vi hade vänner på besök så bjöd vi på inbakadfläskfilé med hasselbackspotatis och gorgonzolasås
Smält smör tillsammans med olivolja i en het stekpanna. Bryn en hel fläskfilé runt om. Fräs lök och svamp i lite smör tills vätskan har kokat in ordentligt
Jag pillade dock bort lite smördeg då jag tyckte det blev för bra. Idag blev det en lite lyxigare måltid, iallafall för oss=) Inbakad fläskfile fylld med kalkon &lök
Stek svampen i en varm panna ismör. Rulla ut smördegen. Lägg hälften av färsen mitt på smördegen,Lägg filén ovanpå och fördela resten av färsen runt om filén
Ingredienser 1 st stor fläskfilé - 600 g lite olja - t ex solrosolja havssalt och färskmalen peppar 125 g champinjoner - finhackade 100 g shiitakesvamp - delad i halvor 20 g Smör Färs 400 g kalv- och fläskfärs 1 st äggula - spara vitan till pensling 1 st lök - finriven 1 st knivsudd riven muskot havssalt och färskmalen peppar 2 msk Vetemjöl 0. 5 dl mineralvatten 1 st rulle smördeg dekorering finhackad persilja tillbehör Ett gott bröd samt en grönsallad – eller gör en coleslaw - finriv morötter och vitkål - vänd ner i tjock matyoghurt och krydda med salt - peppar och en aning socker Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Salta och peppra dem lätt och stek dem hastigt i smör på båda sidor. Kavla ut smördegen något på bredden, lägg på en skiva fläskfilé och klicka på 1 msk champinjonkräm på köttet. 400 g fläskfilé. 4 frysta smördegsplattor