Smälta fazer blockchoklad recept

Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Låt den vita chokladen smälta ner i gräddkrämn. Låt den vita chokladen smälta ner i gräddkrämn. 70% Fazer mörk choklad. 100 g vit blockchoklad. 70% Fazer mörk choklad. 100 g vit blockchoklad
Pärontårta med melongelé

Pärontårta med melongelé

50 g vit blockchoklad (fazer). Pistaschbotten. Sätt ugnen på 160°. Vispa äggvitan och strösockret vitt. Vänd ner florsocker, nötter och mandel
Enkla chokladmuffins med kokos och vitchoklad

Enkla chokladmuffins med kokos och vitchoklad

1 kaka Fazer mörk blockchoklad (175 g). 1 liten kaka Fazer vit choklad (100 g) grovhackad. 1 kaka Fazer mörk blockchoklad (175 g). 1 liten kaka Fazer vit choklad (100 g) grovhackad
Prinsessmedaljong

Prinsessmedaljong

300 g mörk choklad (Marabou mörk eller Fazerblockchoklad). Sätt ugnen på 150 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda ordentligt med smöret till en massa
Chokladgodiskakor med glasyr

Chokladgodiskakor med glasyr

200 g mörk blockchoklad. 100 g Fazer salmiakki. 150 g vit blockchoklad. Smörj och bröa (jag använde kokosflingor) en liten långpanna ca 25 gånger 35 cm
Succékakan

Succékakan

Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad (i bitar) i en kastrull. Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknar och blockchokladen smält, 10-15 minuter. 100 g mörk blockchoklad
Chokladform med Lemoncurd

Chokladform med Lemoncurd

In i kylen tills servering 120g FazerBlockchoklad mörk. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Klicka i chokladen i en form i taget
Chokladform med bärkompott och grädde

Chokladform med bärkompott och grädde

Spruta på grädde innan servering 100g FazerBlockchoklad mörk, Smält. Ha ner bären och Stevia i en kastrull och låt små puttra under lock 5 min
Chokladknäck

Chokladknäck

Bryt blockchokladen i mindre bitar och rör ned dem i smeten. 5 krm Fazer Ögon Bakpulver. 50 g Fazer Ögon Ljus Choklad
Chokladgodis med mintsmak

Chokladgodis med mintsmak

Smält kokosfettet i en kastrull, tillsätt blockchokladen i bitar. 250 g Fazer Ögon Mörk Choklad. Rör ut chokladen i fettet, smaksätt med pepparmyntsolja
Chokladkaka med ingefära

Chokladkaka med ingefära

Vispa ägg och florsocker, tillsätt sedan den smälta chokladen och smöret. Smält smör och blockchoklad. 200 g Fazer Ögon Mörk Choklad eller Fazer Ögon Mörk Block. 4 msk Fazer Ögon Cacao. 2 tsk Fazer Ögon Bakpulver
Chokladkaka i lager

Chokladkaka i lager

Vispa grädden ganska löst och blanda med den smälta chokladen. Smält Fazer Block i mikron. Efter smältning skall blockchoklad kylas till ca 30° före användning på bakverk - annars kan ytan bli matt och gråaktig. 3 msk Fazer Ögon Cacao. 2 tsk Fazer Ögon Bakpulver. 2 tsk Fazer Ögon Vanillinsocker. 100 g Fazer Ögon Mörk Choklad. 100 g Fazer Ögon Vit Choklad. 100 g Fazer Ögon Ljus Choklad. 150 g Fazer Ögon Mörk Choklad. 150 g Fazer Ögon Ljus Choklad
Kardemummakaka med rabarber

Kardemummakaka med rabarber

Dekorera kakan med Fazer Ögon Block. 150 g mörk blockchoklad. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner smör, mjölk och ägg

Apelsinkaka med blockchoklad

Ringla den smälta chokladen över kakan. Hacka blockchokladen. Tillsätt apelsinskalet och blockchokladen. 50 g blockchoklad, Fazer Premium 70%. 50 g blockchoklad, smält

Chokladfontän

Fazerblockchoklad, Marabou eller Lindhs och undvika choklad med alltför hög kakaohalt eftersom den är för bitter

Vita punschbiskvier

150 g vit blockchoklad, Fazer. 1.  Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvitor. Spritsa ut små klickar på en plåt med bakplåtspapper