några av rotfrukterna från grytan och en skysås. Vi skulle ju berätta för er om den där middagen som Håkan fixade till i söndags och bjöd på frugan när hon återvände från sin Stockholmstur
Servera lammläggen med grönsakerna du har i botten av grytan, vätskan reducerar du ihop till den godaste skysås och det hela sköljer du sedan ner med det ädlaste droppar du själv tycker passar in
För att anpassa veckans rätter till laktosfritt eller mjölkfritt måste man göra något annat tillbehörtill köttfärslimpan än tsatsiki (kanske klarar man sig bra utan tillbehör, eller gör en skysås av något slag), och fundera på om man behöver utesluta eller byta ut fetaosten och gratängosten till andra alternativ
På franskt vis kan man nöja sig med en sked skysås på köttet. Goda stekar av lamm, älg eller nöt passar perfekt att ställa fram tillsammans med resten av påskens läckerheter
Vill man ha en lite tjockare skysås går det bra att toppreda med en eller två teskedar mjöl. För att komma ”ikapp” såg jag till att få med mig några lammfiléer, en rejäl bit fetaost, endiver, berberibär, pistagenötter och körvel hem
Slå över skyn i pannan till en kastrull och koka ihop till en skysås. Bryn steken i en stekpanna och placera sedan lammet i en ugnsform tillsammans med skalad vitlök och mer kryddörter
Ugnsgrillad lammkrona med rotsakspytt och skysås. Lammkronan får du köpt i det flesta bättre livsmedelsaffärer och om inte be om att få den beställd till butiken
Servera med hasselbackspotatis, gröna bönor och skysås. Och vad de kom fram till. Jag har alltid tyckt fårkött är gott, det ger lite mustigare smak än lammköttet, som ibland inte smakar så mycket tycker jag